YEREL HABERLER - 05 Nisan 2014 Cumartesi 14:06

Rektör Elmas’tan Kyk Öğrencilerine Ziyaret

A
A
A
Rektör Elmas’tan Kyk Öğrencilerine Ziyaret

Burada öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Elmas, öğrencilere kendi eğitim hayatı hakkında kısa bilgiler verdi. Prof. Dr. Elmas, İnşaat mühendisliğini neden tercih ettiğini ise, “Bizim zamanımızda diğer mühendislikler bilinmiyordu. Ya doktor ya da inşaat mühendisliğini tercih etmek zorundaydınız. Toplumda böyle bir algı vardı. Ama siz şanslısınız, çünkü böyle bir algı artık ortadan kalktı” dedi.
Prof. Dr. Elmas, üniversite olarak amaçlarının, öğrencileri eğitim görülen bölümde uzmanlaştırmanın yanı sıra mezuniyetten sonra öğrencileri hayata karşı hazırlamak olduğunu ifade etti. Öğrencilerin de teknoloji ile birlikte değiştiğini dile getiren Prof. Dr. Elmas, “Onları anlamak zorundayız. Bu konuda hocalarımıza da bu şekilde yönlendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Elmas, Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi’ ders kayıtları sırasında aksaklık yaşandığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: “SABİS Türkiye'de tek. Bütün Türkiye bizim sistemimizi kullanmak istiyor. SABİS’te ortaya çıkan ve çıkabilecek sorunları her geçen gün azaltıyoruz. Bu sayede Şubat ayındaki ders seçimi sırasında hiç bir sorun yaşamadık.”
“Yüksek yöneticilik gibi iş imkânları için ne yapılması gerekiyor” sorusu üzerine Prof. Dr. Elmas, “Eskiden ODTÜ veya Boğaziçi mezunu olmak gerekiyordu. Şimdi ise yöneticilik sıfatı taşımak, yabancı dil bilmek, liderlik, halkla ilişkiler gibi özellikler geçerli. Okuduğunuz üniversitenin adından çok size kazandırdığı nitelikler önemli" diye konuştu.
Prof. Dr. Elmas, Bilim Sanat ve Kültür Şenliği yapmayı düşündüklerini belirterek, bahar şenlikleri kapsamında konservatuvar öğrencilerinin ve sanatçıların yer aldığı bir şenlik düşündüklerini ifade etti. Prof. Dr. Elmas, şenliğin kâr amaçlı değil, eğlence amaçlı olmasını planladıklarını da ifade etti.
Öğrencilere bir konuda müjde de veren Prof. Dr. Elmas, “Katıldığınız kurslar, seminerler gibi eğitimleri belgelendirdiğiniz takdirde, onları ders olarak kabul edip AKTS’ye katacağız” dedi.
Toplantının ardından bilardo salonunun açılışını yapan Prof. Dr. Elmas, öğrencilerle bilardo oynadı ve çiğ köfte yedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.