YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 14:34

KORUCUK PARK’IN İHALESİ YAPILDI

A
A
A
KORUCUK PARK’IN İHALESİ YAPILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan “Korucuk Park Yapımı” ihalesi gerçekleşti.
Büyükşehir Belediyesi bir yandan yeni hizmetleri hayata geçirirken diğer yandan da yeni projelerle ilgili ihalelerine devam ediyor. Yenikent’e yapılan yatırımlardan birisi olan “Korucuk Park Yapımı” ihalesi gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda yapılan ihaleyle ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, “Sakarya’mızı güzelleştirmek adına hız kazandırdığımız çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Yenikent’imiz için çok önemli bir projenin ihalesine çıktık. İhalemize üç firma katıldı. İhaleye katılan firmalar; HİLAL Çevre Düzenleme, BİLBA Elektrik İnş. Müh. ve SNA İnş. Yapı firmaları tekliflerini sundular. İhalenin sonucu ihale komisyonumuzun değerlendirmesinin ardından kamuoyuna açıklanacaktır” dedi.
İhalesi gerçekleşen proje kapsamında yapılacak işlerle ilgili olarak da bilgi veren Vahit Çomoğlu, “Camili’de yaptığımız Yenikent Park’ın bir benzerini bu kez Korucuk’ta yapacağız. Korucuk’ta yaklaşık 40 dönüme yakın bir alanda Korucuk Park’ı kuruyoruz. Korucuk Park’ta fitness aletleri, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, piknik alanları yer alacak. Parkımız yer tesliminden itibaren 75 günde tamamlanacak. İhalesini gerçekleştirdiğimiz çalışmaları tez zamanda başlatmak ve bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.