ÇEVRE - 26 Ocak 2021 Salı 16:00

Adapazarı’nda mobil atık merkezi kuruldu

A
A
A
Adapazarı’nda mobil atık merkezi kuruldu

Adapazarı Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında ilçe merkezindeki iki ayrı noktaya ’Mobil Atık Geliştirme Merkezi’ kurdu.

Adapazarı Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında ilçe merkezindeki iki ayrı noktaya ’Mobil Atık Geliştirme Merkezi’ kurdu.


Atıkların geri kazandırılması konusunda çalışmalarını sürdüren Adapazarı Belediyesi, son olarak ilçe merkezindeki iki ayrı noktada Mobil Atık Getirme Merkezi oluşturdu. Sıfır atık çalışmalarını çok önemsediklerini ifade eden Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, merkezlerin sayısını artıracaklarını kaydetti. Daha yaşanabilir, daha temiz ve daha çevreci bir Adapazarı için aralıksız çalıştıklarını dile getiren Işıksu, şu ifadeleri kullandı:


"Sıfır Atık Müdürlüğümüzün bünyesinde etap etap çalışmaları hayata geçirdik. Son olarak şehir merkezinde Belediyemizin önündeki meydanda ve Demokrasi Meydanının arkasında olmak üzere iki ayrı noktada kurduğumuz Mobil Atık Getirme Merkezi ile kağıt, plastik, cam, metal, elektronik, bitkisel yağ ve pil atıkları olmak üzere altı farklı bölümde atıkları toplayarak ayrıştırmaya başladık. Merkezlerimizin sayısını da artıracağız. Hemşehrilerimiz söz konusu atıkları Mobil Atık Getirme Merkezlerimize getirerek hem geri dönüşüm ve ekonomiye hem de çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Akıllı belediyecilik ve sürdürülebilir çevre adına Sıfır Atık çalışmalarımız aralıksız sürecek çünkü Adapazarı’mızı çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.