GÜNDEM - 14 Mayıs 2024 Salı 14:22

Erenler’de Başkan Dinç tasarruf tedbirleri konusunda harekete geçti

A
A
A
Erenler’de Başkan Dinç tasarruf tedbirleri konusunda harekete geçti

Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamında açıklanan tasarruf paketi konusunda Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, Başkan Yardımcıları ile beraber tüm personelini yapılacaklarla ilgili bilgilendirdi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri çerçevesinde, Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç ve Başkan Yardımcıları belediye personelini toplayarak gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını söyledi. Personele hitabetine göreve başladıkları günden bu yanda yapılanları ve personel yapılanmasını anlatarak başlayan Başkan Dinç, “Göreve başladığımız günden bu yana Erenler Belediyesi ailesi kavramını hep birlikte oturttuğumuzu düşünüyorum. Ben seçilmiş bir başkanım fakat sizlerin de abisiyim. Bunu böyle bilmenizi isterim. Kanun ve nizam çerçevesinde çalışmaya devam ederken, aynı zamanda her türlü probleminizi de Şenol abinize iletebilirsiniz. Halkın içinden geliyorum. Bu yüzden otobüse biniyorum, bu yüzden kahveye gidip sohbet muhabbet ediyorum, bu yüzden hiçbir ayrımcılık talep etmeden her bir vatandaşımız gibi günlük rutinlerimi gerçekleştiriyorum. Belediye Başkanlığı’nın vermiş olduğu yetki ve kapsamı mesai saatleri içinde tabii ki kullanıyorum. Bundan ötürü tasarruf tedbirleri çokta alışık olmadığımız bir şey değil. Bunu da belirtmek isterim. Ayrıca yapacağımız projelerimiz konusunda da Erenler’li vatandaşlarımız müsterih olsun, tedbirler kapsamında yapılacak projelerimizi de ona göre planlıyoruz” dedi.


Başkan Dinç’in ardından konuşan Başkan Yardımcısı Banu Yeşil ve Yusuf Söğütdelen tüm personeline teşekkür etti. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde personellerin neler yapması gerektiğini anlatan Başkan Yardımcıları Banu Yeşil ve Yusuf Söğütdelen personellerin evlerinde nasıl tasarruf ediyorlarsa belediyede de aynı hassasiyeti gösterilmesini rica ederek, araçlardan, malzeme kullanımına demirbaşların sağlıklı kullanılmasından, zamanın verimli kullanılmasına kadar birçok alanda yapılacakları detaylıca anlattı. Toplantı sonunda personellerin görüşlerini alan Başkan Yardımcıları, önümüzdeki süreçte de hem gelir arttırıcı faaliyetlerin yoğunlaşacağını hem de tasarruf tedbirlerinin daha etkin gerçekleştirileceğini belirtti.



Erenler’de Başkan Dinç tasarruf tedbirleri konusunda harekete geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Jandarmadan büyük operasyon; çok sayıda tarihi eser ele geçinildi Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çaycuma ilçesinde gerçekleştirdikleri operasyonla büyük bir tarihi eser kaçakçılığını ortaya çıkardı. Operasyonda yüzlerce sikke, heykel, biblo gibi tarihi eser niteliğindeki eşyalar ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, adli makamlardan alınan arama kararı çerçevesinde A.K. ve E.K. isimli iki şüphelinin iş yeri, ikametgâh ve araçlarında arama yapıldı. Arama sonucunda bin 271 adet altın olduğu değerlendirilen sikke, 6 adet gümüş olduğu değerlendirilen sikke, 1 adet gümüş renkli heykel, 1 adet gümüş olduğu değerlendirilen kolye ucu, 1 adet gümüş olduğu değerlendirilen insan başlı aslan biblosu, 2 parça halinde değerli maden olabileceği değerlendirilen taş parçaları, 1 adet altın olduğu değerlendirilen taşlı yüzük, 12 adet 9X19 mm çapında tabanca fişeği, Yılan kamera ve aparatları olduğu değerlendirilen cihaz, Görüntü aktarma ekranı, 5 adet define arama dedektörü ve aparatları, 3 adet el dedektörü ve aparatları, 2 adet hassas terazi, 2 adet harici hard disk, 2 adet cep telefonu, 1 adet tablet bilgisayar ele geçirildi. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, A.K. isimli şüpheli ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. E.K. isimli şüpheli ise adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Gümüşhane Gümüşhane’nin gizli bahçesi mest ediyor: Dipsiz Göl Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında bulunan ve yüksek dağların zirvelerinde yer alan Dipsiz Göl, çevresindeki göllerle birlikte bahar mevsiminde büyüleyici manzaralar sunuyor. Şehir merkezine sadece 25 dakika uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan Dipsiz Göl, bahar mevsimiyle birlikte etrafındaki irili ufaklı 10 gölle birlikte doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Kar, yağmur ve kaynak sularıyla beslenen Dipsiz Gölün adının uzun yıllar önce su içmek için göle yaklaşan sığırların gölün ortasına geldiğinde batarak kaybolmasından geldiği rivayet ediliyor. Zirvelerinde Aygır Göl, Kuru Göller adında başka göller ve irili ufaklı 15’ten fazla doğal göl bulunan Dörtkonak köyü Artabel Gölleri Tabiat Parkından sonra Gümüşhane’de en fazla gölün bulunması nedeniyle ikinci göller bölgesi olarak adlandırılıyor. Tarihi linyit kömürü madeni ve yaşı 190 milyon yılı bulan kayalaşmış ağaç fosillerinin de bulunduğu bölge tarihi geçmişi, gölleri, fosil yatakları, kar kuyuları, kireç kuyuları ve diğer değerleri ile önemli bir turizm ve kültür alanı olarak nitelendiriliyor. Yalnızca gölleriyle değil eşsiz günbatımı manzaralarıyla da bilinen bölgeyi ziyaret eden fotoğraf sanatçısı Samet Çelik, bahar mevsimindeki bu eşsiz manzarayı görüntülemek için Dipsiz Göl’e geldiklerini belirterek, “Gümüşhane gölleriyle meşhur bir yer. Artabel göllerinden sonra da en fazla göl Dipsiz Göl bölgesinde yer alıyor. Yalnızca bu gölün etrafında bu aylarda irili ufaklı 10 göl daha var. Hatta şöyle bir güzelliği de var buranın. Sarı çiçeklerle kalp şeklinde bir güzelliği var Dipsiz Gölün” dedi. Bu güzelliği fotoğraflamak için akşam saatlerinde göle geldiklerini kaydeden Çelik, “Burası yalnızca bizim değil birçok kişinin uğrak noktası. Sebebi de gün batımını en iyi çekebilecekleri noktalardan bir tanesi. Sarı çiçekleri, papatyalarıyla göldeki ördekleriyle beraber güzel bir ambiyans yakaladık. Gümüşhane’den buraya yarım saat uzaklıkta bir yer. Herkesin gelmesini de isterim buraya. Hatta tavsiye ediyorum. Gün batımı eşliğinde güzel fotoğraflar çıktı. Güneşin kızıllığında güzel fotoğraflar çektik. Çok güzel kadrajlar yakaladık. Ters ışıkta dağların silüetlerini çok güzel çektik” diye konuştu. (RE-ÖS-Y)