EĞİTİM - 14 Ekim 2021 Perşembe 16:14

‘Malezya, Umman ve Türkiye’de Okullarda Din Öğretimi’ konulu panel SAÜ’de düzenlendi

A
A
A
‘Malezya, Umman ve Türkiye’de Okullarda Din Öğretimi’ konulu panel SAÜ’de düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “Malezya, Umman ve Türkiye’de Okullarda Din Öğretimi” konulu uluslararası bir panel gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “Malezya, Umman ve Türkiye’de Okullarda Din Öğretimi” konulu uluslararası bir panel gerçekleştirildi.


Umman Ankara Büyükelçisi Dr. Qasim Al Salhi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı panelin sunuculuğu Arş. Gör. Furkan Ramazan Öge tarafından yapıldı. Moderatörlüğü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Hendek tarafından yürütülen panele İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mahmut Zengin, Umman Sultan Qabus Üniversitesi’nden Dr. Maimoona Al Zadgali ve Malezya Malaya Üniversitesi’nden Dr. Ashraf Isyraqi konuşmacı olarak katıldı.


Akademik personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı gerçekleştirdi. Konuşmasına Umman Ankara Büyükelçisi Dr. Qasim Al Salhi’ye panele katılım davetlerini kabul ettiği için teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Bostancı, din öğretiminin öneminden bahsetti ve din eğitimi alanında uzmanlaşmış isimlerden kendi ülkelerindeki farklı din öğretimi tecrübelerini dinlemenin güzel bir fırsat olduğunu belirtti. Daha sonra İlahiyat Fakültesi’nin uluslararası ilişkilere verdiği öneme dikkat çeken Prof. Dr. Bostancı, hali hazırda İlahiyat Fakültesinde Umman, Malezya ve Hindistan’dan 4 misafir öğretim üyesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Bostancı, panelde sunum yapacak hocalara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Umman Ankara Büyükelçisi Dr. Qasim Al Salhi konuşmasına Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı başta olmak üzere hocalara bu paneli düzenledikleri ve kendisini davet ettikleri için teşekkür ederek başladı. Umman, Malezya ve Türkiye’deki din öğretiminin yapısı ve şeklinin ele alınacağı panelin önemini vurgulayan büyükelçi bu panelin toplumsal değerlere katkı sunacağını ifade etti. Sonrasında Umman’daki din öğretiminin kalp merkezli olduğuna değinen büyükelçi kendisinin davet edilmesi sebebiyle tekrar teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Programın devamında sırasıyla Dr. Maimoona Al Zadgali, Dr. Ashraf Isyraqi ve Doç. Dr. Mahmut Zengin, Umman, Malezya ve Türkiye’deki din öğretimi uygulamalarıyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.