KÜLTÜR SANAT - 12 Ekim 2018 Cuma 13:52

OSM’de 18. Uluslararası Sapanca Şiir akşamları rüzgarı esti

A
A
A
OSM’de 18. Uluslararası Sapanca Şiir akşamları rüzgarı esti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 18.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları etkinlikleri OSM’de devam etti.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları lise etkinlikleri ve Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gerçekleştirilen dinletilerle devam etti. Şairler; Serdivan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve SAÜ Vakfı Koleji’nde şiirlerini seslendirirken günün diğer etkinliğinde ise Ofis Sanat Merkezi’nde katılcılarla buluştu. OSM’de Enver Mete Aslan ve Serkan Halili Ud ile Kanun eşliğinde katılımcılara keyifli bir dinleti sundular. Öğrencilerle bir araya gelen Mustafa Özçelik yaptığı açıklamada, “Edebiyatın temeli dildir, dilin temelinde ise kelimeler bulunur. Hayatta sahip olacağımız en güzel şey kelimelerdir. Farklı bir çağda yaşadığımızı biliyoruz. Bu çağa genç arkadaşlarımız teknoloji çağı adını veriyor. Teknolojinin kolaylıklarının yanında bizi insani olan bir zeminden koparan bir uygulama. Buna karşın kuşanacağımız zırh edebiyat ve içinde barındırdığı şiir olabilir” dedi.



Arnavutluktan gelen ve 8 tane yayınlamış kitabı olan Ermir Nika yaptığı açıklamada, “Sapanca’da gerçekleştirilen bu etkinlik hepimiz için gerçekten çok önemli. Çünkü bizleri bir araya getiriyor. Düşüncelerimizi ve duygularımızı paylaşma fırsatı sunuyor. Aynı zamanda diğer arkadaşlarımla şiirden, sanattan ve diğer dillerden bahsetme imkanı buluyoruz. Arnavutuk diline çevrilmiş kitaplar geleneksel olabilir hatta modernde olabilir. Türk yazarlar var. Benim için bunları kendi dilimde okuyor olabilmek çok güzel” diye konuştu.



Adıyamanda bir okulda edebiyat öğretmenliği ve okul müdürlüğü yapan Mehmet Tepe, “Modern edebiyatta yapmamız gereken bana göre en önemli şey günümüz şiirini dergilerden takip edebilmek. Biz dergiler aracılığıyla kendi akranlarımızı takip edebiliyoruz. Bu sayede onların yazdığı şiirleri okuyabiliyoruz. Şiir yazmak isteyen arkadaşlara ise önerim şudur; kesinlikle bir şiir defteriniz olsun. İyi şiirleri ezberleyin. Okumayan bir insanın yazdıkları da okunmaz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.