GENEL - 04 Kasım 2018 Pazar 14:30

Sapanca’da Bilgi ve Kültür evleri açıldı

A
A
A
Sapanca’da Bilgi ve Kültür evleri açıldı

Sapanca Belediyesi tarafından yaptırılan iki Bilgi ve Kültür evinin açılışı görkemli törenle gerçekleşti.

Sapanca Belediyesi tarafından yaptırılan iki Bilgi ve Kültür evinin açılışı görkemli törenle gerçekleşti.


Yeni Mahalle ve Fevziye Mahallesi’ne Sapanca Belediyesi tarafından yapılan Bilgi ve Kültür Evlerinin açılışına; Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Müftüsü Faruk Çelik, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, CHP İlçe Başkanı Nuray Dikmen, CHP İlçe Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, MHP İlçe Belediye Başkan Adayı Berat Taner, Sapanca Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda misafir katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardın konuşmasını yapan köy gençlerinden İshak Ekici, “Sapanca Belediye Başkanımız Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in desteklerinden dolayı Fevziye Mahalle gençliği adına teşekkür ediyorum. Başkanımıza gidip bir kültür evi talebinde bulunduğumuzda bizi geri çevirmedi ve bize değer verdi. Bu gün gençlerimizin bir arada olduğu bu mekanın hayata geçirilmesini sağladı. Fevziye Kültür Merkezimizin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Kültürel mirasın aktarılmasında Bilgi ve Kültür Evleri’nin önemli olduğunu vurgulayan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ise, “Sapanca ya büyük değer kazandıran Bilgi Kültür Evlerimizin, her mahallede yapımına söz verdiğimiz gibi yenilerini açmaya devam ediyor sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Seçim vaatlerimizin arasında bulunan Sapanca’da Bilgi ve Kültür Evi olmayan mahalle kalmayacak sözünü gerçekleştirmenin mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Kültürel mirasın aktarılmasında Bilgi ve Kültür Evleri’nin önemli oluğunu düşünüyorum. Bu sebeple bu konuya ekibim ile birlikte ayrı önem vermekteyiz. Sosyalleşme anlamında 4,5 yılda çocuklarımıza 90 yeni çocuk parkı hediye ederken, 2 bin 300 çocuğumuza spor kursu hizmeti sağladık. Yine Sapanca Belediyesi olarak 5 festivale ev sahipliği yaptık. 3 Yeni kültür merkezini Sapancalı hemşerilerimizin hizmetine açtık. Eğitim kurumlarımızın 30 yıllık fiziki ihtiyaçlarına çözüm bulduk. 100 yıllık hayal olan Sapanca Teleferik Projesiyle ilçemizin turizmine farklı bir ivme kazandırmak için çalışmaktayız. Bunun yanında Uzunkum ve Yanık Mahallerimizin uzun yıllardır sorunu olan otoban kaynaklı ses ve zararlı gazların engellenmesi için iki yönlü ses perdesi projemiz kısa süre içinde hayat bulacak. Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne aynı görev aşkıyla ekibim ile birlikte hizmet için çalışmaktayız. Fevziye Mahallemizin gençlerinin talepleri doğrultusunda hayat bulmuş olan Fevziye Kültür Evimiz ve Yeni Mahalle sakinlerimizin talepleriyle hayat bulan Yeni Mahalle Bilgi Kültür evi Sapanca’mıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.


Bugüne kadar ilçe genelinde 10 adet bilgi kültür evinin olduğu ve bu bilgi evlerinde 7’den 70’e tüm vatandaşların faydalandığı talepler doğrultusunda bu kültür evlerinde gerçekleşen kurslarda 5 bin 500 kişiye beceri ve kurs imkanı sağlandığı bilgisi verildi. Konuşmaların ardından Sapanca İlçe Müftüsü Faruk Çelik’in yaptığı dua eşliğinde protokol üyeleri ile açılış kurdelesi kesildi. Program açılışa katılan misafirlerin kültür evi ziyareti ve sohbetler eşliğinde devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır’da hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı Iğdır’da tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi çerçevesinde hazırlanan projeler ile hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı. Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Iğdır İl Özel İdaresinin destekleri ile şehirde tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde “Iğdır’da Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirmesi Projesi” çerçevesinde yüzde 50 sebze fidesi ve “Iğdır’da Soya Yetiştiriciliğin Geliştirmesi ve Yaygınlaştırılması” projeleri çerçevesinde de yüzde 75 hibe destekli soya tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Yeni projelerle çiftçilere hibeli desteklerin devam edeceğini belirten Iğdır Valisi Ercan Turan, “Üreten Iğdır bizim en büyük motorumuzdur. Sanayide, ticarette ve bilhassa tarımda günden güne kendimizi geliştiriyoruz. Ülkemizin ticaret hayatına, üretim hayatına çok değerli katkılar sunuyoruz. Tabii Iğdır bir tarım kenti ve ciddi bir tarımsal tecrübeye sahiptir. Hayvancılık tarafında da aynı şekilde süt sağım alanında da çok iyi noktalara geldik, gelmeye devam ediyoruz. Hayvancılığı destekleyeceğiz. Burada şimdi daha önceden de yaptığımız gibi yeni bir proje yaptık. Soya tohumu dağıtacağız. Ayrıca 250 bin fide dağıtacağız” dedi. Proje çerçevesinde domates, patlıcan ve biber fidesi olarak toplamda 691 bin 192 adet fide 258 çiftçiye dağıtılırken, 3 bin 850 kilogram soya tohumu da 14 çiftçiye dağıtıldı.
Kahramanmaraş Toz taşınımı Kahramanmaraş’ı etkisi altına aldı Kahramanmaraş’ta Kuzey Afrika’dan gelen toz taşınımı etkili oldu. Görüş mesafesinin düştüğü kentte, hava kalitesi de alarm verici seviyelere ulaştı. Afrika üzerinden gelen çöl tozu, Kahramanmaraş’ı etkisi altına aldı. Kentte toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalmaya neden oldu. Meteoroloji’nin uyarasının ardından kentin kuşbakışı görüldüğü alanlarda şehrin üzerinde toz bulutlarının etkili olduğu görüldü. Toz taşınımından etkilenen Kahramanmaraşlı esnaflar, görüş mesafesinin düşmesi ve hava kirliliği nedeniyle zor anlar yaşıyor. Galerici esnaflarından Mustafa Başkonuş, “Kahramanmaraş’ta son 2 gündür özellikle Kuzey Afrika’dan gelen toz bulutları etkili olmakta. Gördüğünüz gibi bizim araçlarımızın üstü tozdan geçilmiyor. Şu an yıkasam yarım saat sonra yine aynısı oluyor” dedi. Gıda işletmecisi Kemal Alagöz ise, “Gıdacı olarak bizleri çok etkiliyor, kapımızı açamıyoruz. Önlemimizi almak için kapımızı kapatıyoruz, ürünlerimizin üstünü kapatıyoruz. Her 15-20 dakikada bir elimizle sürekli temizliyoruz. Mesela benim çocuğun alerjisi var, okula bile gönderemiyoruz” diye konuştu. Bir diğer esnaf Kadir Gülcü, “Kapımızı kapatıyoruz, içeride klimamız çalışıyor ama yine kapı açılıp kapandıkça içeri toz oluyor” ifadelerini kullandı. (MTH-FKE-
Iğdır Iğdır’da hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı Iğdır’da tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi çerçevesinde hazırlanan projeler ile hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı. Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Iğdır İl Özel İdaresinin destekleri ile şehirde tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde “Iğdır’da Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirmesi Projesi” çerçevesinde yüzde 50 sebze fidesi ve “Iğdır’da Soya Yetiştiriciliğin Geliştirmesi ve Yaygınlaştırılması” projeleri çerçevesinde de yüzde 75 hibe destekli soya tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Yeni projelerle çiftçilere hibeli desteklerin devam edeceğine belirten Iğdır Valisi Ercan Turan, “Üreten Iğdır bizim en büyük motorumuzdur. Sanayide, ticarette ve bir hasa tarımda günden güne daha da kendimizi geliştiriyoruz. Ülkemizin ticaret hayatına üretim hayatına çok değerli katkılar sunuyoruz. Tabi Iğdır bir tarım kenti ve ciddi bir tarımsal tecrübe sahiptir. Hayvancılık tarafında da aynı şekilde süt sağım alanında da çok iyi noktalara geldik gelmeye devam ediyoruz. Hayvancılığı destekleyeceğiz. Burada şimdi daha önceden de yaptığımız gibi yeni bir proje yaptık. Soya tohumu dağıtacağız. Ayrıca 250 bin fide dağıtacağız” dedi. Proje çerçevesinde domates, patlıcan ve biber fidesi olarak toplamda 691 bin 192 adet fide 258 çiftçiye dağıtılırken, 3 bin 850 kilogram soya tohumu da 14 çiftçiye dağıtıldı. (SY-AT)