EĞİTİM - 26 Kasım 2015 Perşembe 17:53

“Sosyal Girişimci” Ödülleri Sahiplerini Buldu

A
A
A
“Sosyal Girişimci” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sosyal Girişimci Öğretmen Proje Yarışması”nda dereceye giren okul ve öğretmenlere ödülleri verildi.
Öğretmenlerin yenilikçi fikirlerini projelendirme fırsatı bularak, projelerini eğitim sistemine kazandırmaları ve genelde iyi uygulama modelleri geliştirilmesinin teşvik edilmesi amacıyla "Sosyal Girişimci Öğretmenler Proje Yarışması" düzenlendi. Yarışmaya Türkiye’nin 22 ilinden 475 proje başvurdu. Proje uzmanları tarafından değerlendirilen projeler arasından 6 tanesi Anadolu Vakfı tarafından hibe verilerek, desteklenmeye hak kazandı.
“Sosyal Girişimci Öğretmen Proje Yarışması” ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Amisos Çok Sesli Korosu ve Anadolu Yıldızları Ritm Grubu’nun mini konseri ile devam etti.
“PROJELERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”
Eğitim alanında yapılan projeleri desteklediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Bizler de zihinlerde var olan sosyal girişimcilik projelerini, arkadan itip gerçekleştirilmesini sağlamak için burada bulunmuyoruz. Bizler bu fikirlerin önündeki engelleri kaldırmak için buradayız. Bugün burada 6 projenin önündeki engeller kalkacak ve fikirleri hayat bulacak” dedi.
“SOSYAL GİRİŞİMCİLİK KONUSU DÜNYA’DA ÇOK GÜNCEL BİR KONU”
Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, “Son 3 yıldır insana yatırım diyebileceğimiz çalışmalar içerisine girdik. Sosyal girişimcilik konusu dünyada çok güncel bir konu. Biz de bu konuyu sahiplendik. 3 yıldır bu konuda eğitimler ve projeler düzenliyoruz. 2 yıldır da böyle bir yarışma formatı ile bir araya geliyoruz. Yarışmaya katılan ve dereceye giren proje sahiplerine katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Programda protokol konuşmalarının ardından, projeye katılan 22 ilin tanıtım filmi gösterildi.
YARIŞMADA DERECEYE GİREN PROJELER
Yarışma sonucunda Samsun’dan “Üreten Gençlik, Gelişen Türkiye” projesi birinci, Ordu’dan “Tematik Rehberlik” projesi ikinci olurken, Artvin’den “Kendin Yap, Kendin Oyna” ve Samsun’dan “Küçüğüm Ama Biliyorum” projeleri üçüncülüğü paylaştı. Yarışmada Samsun’dan “Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane” dördüncülük, “Gökkuşağı” projesi de beşincilik derecesi elde etti.
Tören, ödüllerin takdimi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir