YEREL HABERLER - 30 Nisan 2016 Cumartesi 11:53

Samsun Dişhekimleri Odası'nın Üye Sayısı Azalıyor

A
A
A
Samsun Dişhekimleri Odası'nın Üye Sayısı Azalıyor

Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Odamıza üye sayısı her geçen gün azalmaktadır. 2-3 sene önce 460’lara varan üye sayımız bugün 330’lara düşmüştür” dedi.
Samsun Dişhekimleri Odası tarafından “Geleneksel Karadeniz 12. Bahar Sempozyumu” düzenlendi. Samsun Yelken Kulüp’te düzenlenen sempozyuma Türk Dişhekimleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Sever, Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker ve diş hekimleri katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Samsun Dişhekimleri Odası Sekreteri Ali Şener, sempozyum hakkında bilgi verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Sever, “Geçen yıl buradan Türk Dişhekimliği Akademisi’nin kurulacağının bilgisini vermiştim. Şimdi de kurulduğunu söylüyorum. Artık Türk Dişhekimleri Birliği akademisi var ve ilk eğitimini verdi” diye konuştu.
ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN AZALIYOR
Diş hekimlerinin sorunlarını dile getiren Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Sorunlarımız çok büyük. Mutlaka mesleğimize, meslektaşlarımıza, odamıza mutlaka sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Tüm diş hekimleri bizim için aynı değerdedir. Kamudaki arkadaşlarımızın da bunu bu şekilde görmesini ve odaya destek vermesini istiyorum. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Odamıza üye sayısı her geçen gün azalmaktadır. 2-3 sene önce 460’lara varan üye sayımız bugün 330’lara düşmüştür. Nedeni de muayenelerin çok zor durumda kalmasıdır. Artık yeni mezun olan arkadaşların muayene açamaması, bazı eski arkadaşlarında muayenelerini kapatmalarıdır. Diş hekimlerin gerçekten çok büyük sorunları var. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın odaya üye olma zorunluluğu yok. Dolayısıyla kamuya geçen arkadaşlarımız öncelikli olarak oda kaydını sildirmektedir. Ayrıca yıllardır uğraştığımız sağlıkta dönüşüm ile sağlıkta çok büyük bir atılım yapıldı. Ama bu ağız ve diş sağlığına yansımadı. Özelden ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin alımı yapılmadı. Yani vücudun tüm organları ile ilgili özelde bir polikliniğe gidiyorsunuz ama diş ile ilgili gidemiyorsunuz. Devlet bunu açtığı diş hastaneleri ve merkezleri ile yürütmeye çalışıyor. Bildiğiniz gibi ağız ve diş sağlığı çok farklı bir sağlık hizmetidir. Çünkü burada hekim korkusu var, estetik var, çok değişik hizmet sektörü var. Burada sıra beklemeden insanların daha detaylı bilgiler alarak hizmet alması gerektiğinden maalesef kamudan hizmet almak istemeyenler bugün özele gelmekte ama özeldeki muayene sayısı her geçen gün azalmaktadır. Tabi kamuda çalışan arkadaşlarımız yoğun çalışma stresi altında, hasta potansiyeli altında kaliteli hizmet verememektedir. Kamudaki arkadaşlarımız hekimliğinden dolayı değil, bu performans sistemi ile o kadar çok hasta bakarsanız o kadar çok maddi katkı alacağınızdan dolayı yoğun hasta potansiyeli altında maalesef arkadaşlarımız çok kaliteli hizmet verememektedir. Dolayısıyla 10 seneden beri ağız ve diş sağlığı ile çok fazla ileriye gidemedik. Çünkü kamu burada koruyucu ağız diş sağlığına hizmet vermelidir. Yani yeni doğan çocuktan alıp, 15-18 yaşına kadar çocukların tedavilerini, diş çürüklerini yapmalıdır. Sağlıklı bir nesil olarak yetiştirmelidir. Ondan sonra zaten çocuklarda çok büyük bir problem çıkmaz. Ama implanttı, protezdi bu gibi işlerle kamu uğraşmamalı, bunu özeldeki diş hekimlerine bırakmalıdır” şeklinde konuştu.
30 Nisan-01 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan sempozyumda 8 oturum yapılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Terörden arındırılan Ağrı Dağı, piknik yapan vatandaşlarla doldu taştı Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı uzun yıllar terör tehlikesi ile boş kalırken güvenlik güçlerimizin yıllarca sürdürdüğü operasyonların sonucunda sağlanan huzur ve güven ile birlikte hafta sonu piknik yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Yıllarca terör örgütünün barındığı, engebeli arazisinden dolayı geçişlerin de olduğu sık sık şiddetli çatışmaların yaşandığı Ağrı Dağı ve etekleri artık yerini huzur ve güvene bıraktı. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucunda vatandaşlar güvenlikten dolayı uzun zamandır gidemedikleri yaylalara da çıkmaya başladı. Iğdırlı vatandaşlar hafta sonlarında manzarası ve temiz havası ile birlikte Ağrı Dağında pikniklerini yapıyor. Ağrı Dağı eteklerinde arazisi olan vatandaşlarda vatandaşların talepleri doğrulusunda piknik yerleri yapmaya başladı. Sağlanan huzur sonrası Ağrı Dağı eteklerine geldiğini belirten Fatih Akkuş, “Biz eskilerde buralara gelemiyorduk çeşitli problemler oluyordu. Şimdilerde böyle güzel bir tesis açılmış gelip gidiyoruz. Şehrin kalabalığından, stresinden buraya kaçıyoruz. Buranın geliştirilmesi ve kış sporlarına açılması lazımdır. Burası kış sporlarına açılırsa biz burayı dünyaya tanıtırız” dedi. Ağrı Dağı eteklerinde yaşam alanların oluşturulması gerektiğini dile getiren Buse Bahar, “Burası Ağrı Dağının en güzel göründüğü yerlerden bir tanesidir. Ama insanlar terör olaylarından korktukları için burada piknik yapmayı zaman geçirmeyi pek tercih etmiyorlardı. Sağlanan huzur sonrası artık bu vesileyle birlikte insanlar buraya rahatça gelip piknik yapabileceklerini farkındalar. Burayı daha fazla değerlendirmek istiyoruz. Burayı bir yaşam kompleksi çocuklar için vakit geçirecekleri doğa ile iç içe olabilecekleri bir alan haline getirmek istiyoruz. Hobi bahçeleri olabilir dağ evleri olabilir. Buraların vatandaşların daha çok zaman geçirecekleri bir alan haline getirmek istiyoruz” dedi. Şehirde oyun oynamakta zorlanan çocuklar da gönüllerince eğleniyor. Birçok oyun oynadığını söyleyen Esranur Bahar, “Burada atlara biniyorum. Burada kulübemiz var bazen babam ile orada kalıyoruz. Burada çok eğleniyoruz” dedi. Daha önceleri terör olaylarından dolayı gelemediklerini söyleyen Zeynep Baştemur, “Terör olaylarından dolayı biz eskiden buraya gelemiyorduk. Burayı çok merak ediyordum. Buranın havası çok güzel yeri çok güzeldir. Şu an terörden arındırıldığı için artık rahatlıkla gelebiliyoruz. Buraya daha çok destek istiyoruz, kış turizmine açılmasını istiyoruz. Türkiye’nin en güzel dağının eteğinde hava çok güzel, yeşillik çok güzel, dağlarımız çok güzeldir” dedi.
Muğla Muğla’da 2 ayda 65 insan kaçakçılığı organizatörü tutuklandı Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, Muğla’nın güvenliği ve asayişi hakkında ikinci bilgilendirme toplantısını düzenledi. Muğla Valiliği’nde gerçekleşen toplantıda, Mart ve Nisan aylarında yürütülen güvenlik çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Toplantıda, Mart-Nisan aylarına ait güvenlik verileri de paylaşıldı. Muğla’da gerçekleştirilen operasyonlarda, organize suç örgütlerine yönelik 4 operasyonda 52 kişi gözaltına alındı ve 15 kişi tutuklandı. Kaçakçılık ile Mücadele kapsamında 410 operasyon düzenlendi ve 219 kişi yakalandı, 9 kişi tutuklandı. Zehir tacirlerine yönelik 638 operasyonda 712 kişi gözaltına alındı ve 53 kişi tutuklandı. Terörle Mücadele kapsamında 22 operasyon gerçekleştirildi ve 1 kişi tutuklandı. Düzensiz göçmen kaçakçılığı ile mücadelede ise 281 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 2 bin 139 göçmen yakalandı ve 65 organizatör tutuklandı. Toplantıda açıklama yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, “Mart ayının başında ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda terör, asayiş olayları, göçmen kaçakçılığı, organize suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadele gibi konularda Emniyet Müdürlüğümüzün, Jandarma Komutanlığımızın ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın yürütmüş olduğu çalışmaları ile ilgili rakamları paylaşmıştık. Bugünde Türkiye’nin Huzuru, Muğla’nın Huzuru bilgilendirme toplantısının ikincisini gerçekleştiriyoruz. 2024 yılı Mart ve Nisan aylarında güvenlik konusunda yürüttüğümüz çalışmalarımız ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Muğla, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve turizm potansiyeli ile öne çıkan bir il. Bu nedenle, ilimizin güvenliği ve huzuru bizim için son derece önemli. Kolluk birimlerimizle birlikte ilimizi ziyaret eden misafirlerimizin ve şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve huzurunu sağlamak adına yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizin her noktasında etkin bir güvenlik sağlamak amacıyla polisimiz, jandarmamız, sahil güvenlik birimlerimizle yakın bir iş birliği ve koordinasyon halindeyiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İçişleri Bakanlığımızın ülke genelinde koyduğu hedefler doğrultusunda güvenlik ve asayiş konusunda yürütülen çalışmalarımızı sürekli olarak güçlendiriyor ve modern teknolojileri de bu doğrultuda kullanıyoruz. İlimizde var olan huzur ve güven ortamını devam ettirebilmek için sıfır hata ile tüm birimlerimiz ve Muğla halkının desteği ile var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.