YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2016 Salı 17:16

Komisyonda Atakum sahiline cami yapımı görüşüldü

A
A
A
Komisyonda Atakum sahiline cami yapımı görüşüldü

Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu’nda Atakum sahiline cami yapılması konusu görüşüldü.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Temmuz ayı 13. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı.
Komisyon üyelerinden darbeye tepki
Gündem maddeleri öncesinde söz alarak Türkiye’de yaşanan darbe girişimine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, “Devletin meşru güçleri anayasal kurumların, başta siyasilerin ve halkında darbeye tavır almasıyla bastırılması sonucu ülkemiz çok şükür bir uçurumdan geri dönmüştür. Cemaat bağları anayasa ve hukuk devletine bağlılıktan güçlü olanlar ne yazık ki ülkemizde generallere kadar yükselmiş, yargıç ve savcı olabilmişlerdir. Şimdi zaman geçmişin yanlışlarından herkesin özeleştiri yapıp, dersler çıkarıp, demokrasinin bütün kurum ve kurumlarıyla yaşatıldığı huzurlu ve mutlu bir ülke için Anayasamızın ilk maddesinde yer alan ‘Türkiye Cumhuriyet devleti demokratik, laik ve sosyal bir sosyal hukuk devletidir’ ilkesine sımsıkı sarılıp, ülkeyi yönetmek için el ele verme zamanıdır. Artık hepimizin huzurlu yaşayabileceği tek ortamın demokrasi olduğu net olarak anlaşılmalıdır” dedi.
Darbe girişiminde halkın koyduğu tepkiye teşekkür eden Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Her şeyden önce halkımıza teşekkür etmemiz gerekiyor. En üst seviyedeki tepkisini göstererek demokrasiye olan sahipliğini ortaya koydu. Hükümetimiz de darbe girişimi ve darbe yapanları da tutukladı. Onlara gerekli cezaları en kısa zamanda çarptıracaktır. Bundan sonra da bu tür girişimlere hiç kimse teşebbüs edemeyeceği şekilde devlet yapılanmasını oluşturacaktır. Emeği geçen başta milletimize komisyonumuz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Atakum sahiline cami yapılması
Konuşmaların ardından komisyonun gündem maddesi olan Atakum sahiline bir cami yapılması görüşüldü. Oylama öncesi konuşan Turan Çakır, “Karayolları sahilinden Polis Okulu sahiline kadar bir cami yok. Amacımız büyük bir cami yaptırmak değil, sahildeki insanların ihtiyaçlarını karşılamak” şeklinde konuştu.
Camilere karşı olmadığını ifade eden Tüfek ise, “Özellikle Ramazan aylarında belediyelerimiz sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak fakirlere, gariplere önceden iftar yemekleri veriliyordu. O dönemlerde belediye bütçesi pek fazla yoktu. Bir takım zengin insanlarımızın iftar düzenlemesiyle oluyordu. Bu Türkiye yeni Müslüman olmadı. Belediyelerimiz Ramazan ayında bir yarış içerisindeler. Gerçekten fakir ve fukaraya yapılan yardımın sonuna kadar yanındayım. Ama meydanlara gelen insanların profiline baktığımda hiç fakir fukara görmedim. Belediyelerimiz bir de sahur yemeği veriyor. Sahur yemeğine katılan arkadaşlara bakıyorum. 20-25 yaşındaki gençler, taşı sıksa suyunu çıkarır. Hepsinin üzerinde 250-300 TL’lik tişörtler var. Ramazan yemeklerine karşı değilim ama bu yemekleri kime veriyorsunuz. Basında her başkanın önünde bir kazan, elinde bir kepçe çorba dağıtıyor. Bunlar hoş görüntüler değil. Belediye imkanlarını hak eden fakir fukaraya sonuna kadar kullanalım” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek meclise gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.