SPOR - 23 Eylül 2016 Cuma 20:09

Samsunspor’da sıkıntılar masaya yatırıldı

A
A
A
Samsunspor’da sıkıntılar masaya yatırıldı

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, ocak ayında transfer yasağının kaldırılması durumunda önemli ve doğru işler yapacaklarını söyledi.
Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyeleri, kulübün son durumu hakkında bilgiler vermek için basın toplantısı düzenledi. Futbolcu borçlarından yeni teknik direktör arayışlarına kadar her türlü konunun masaya yatırıldığı toplantıda gelecek için yapılması planlanan yatırımlar da konuşuldu.
İlk olarak söz alan Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, geçmişten alacağı olan birçok yabancı oyuncunun parasının ödendiğini, geri kalan borçlar için de çalışmalar yapacaklarını belirtti. Araboğlu, bu sene 6 milyondan fazla eski alacaklara yönelik borç ödediklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra söz alan Muhasip Üye İbrahim Çevik, mali kriterlerle alakalı olarak yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyerek, mali kriterler yüzünden bu sezon ilk kez puan silme cezası almadıklarının altını çizdi.
Takımın gelecek planları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Ömer Çoruh ise geçen sene 500 bin lira gelir sağladıkları piyango çekilişinden bu sene 1 milyon TL gelir sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Kulübün aldığı reklamlar hakkında bilgiler veren Serhat Kurt, geçen sezon reklam gelirinden 2 milyon para kazandıklarını, bu sezon daha fazla bir reklam geliri elde etmeyi düşünmelerine rağmen şu ana kadar 500 bin TL civarında gelir elde ettiklerini vurguladı.
Kulübün sportif başarısını değerlendiren Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş de, bu sezon başında transfer yasağından dolayı genç futbolcuları yöneldiklerini belirterek, gençlerin lige alışmasının zaman alacağını dile getirdi.
Taraftardan sorumlu yönetici Fazlı Abdik, taraftarla arasında yaşanan gerginlik sonra tesislere polisi çağıran kişinin kendisi olmadığını açıkladı.
Yöneticilerden son olarak söz alan Genel Sekreter Hasan Bozal, alt yapıda farklı yaş gruplarında oynayan oyunculardan çok sayıda milli takıma çağrılan oyuncu olmasının kendilerini sevindirdiğinden bahsetti.
“Transfer yasağı kalkınca doğru işler yapacağız”
Transfer yasağı kalktığında ocak ayında önemli takviyeler yapacaklarını vurgulayan Başkan Tutu, “Kulübün önünde puan silme sıkıntısı olan borçları şimdilik ortadan kaldırdık. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar 26 milyon borç ödedik ama halen 55 milyon lira borcumuz var. Mali kriterleri yerine getirmediği için Samsunspor 3 yıl ceza aldı ama bu yıl bu kriterleri yerine getirdik ve ceza almadık. Tek bir sevdamız var, Samsunpor’da görev yapmak ama hep sıkıntılı dönemlerde görev yapmak zorunda kaldık. Samsunpor’un içinde bulunduğu durumun sorumlusu biz değiliz. Transfer yasağı geçmişten gelen bir sıkıntıdır. Bunu para ile bile çözemiyoruz şimdi biz bu sıkıntıları yaşıyoruz. Samsunspor’un önünü açmak için bu sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Burada bize en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanımız verdi. Ona şükranlarımızı sunuyoruz. Kulübün yapısını bozmadan ocak ayında transfer yasağını açmak için çalışacağız. Transfer tahtasını açarak doğru işler yapacağız. Yani ocak ayında takımın hangi bölgesine ihtiyaç varsa ona göre doğru transfer yapacağız. Kulübün önünü açmak için alt yapıya da büyük önem vereceğiz. Bu yıl 8 oyuncuyu alt yapıdan profesyonel yaptık. Alt yapıdan birçok oyuncumuz da milli takımın çeşitli kategorilerinde görev alıyor bunlar övünç kaynağımız” dedi
Yöneticiler de yabancı ve yerli oyunculara bu yıl 6 milyon lira ödendiğini, kalan borçların ise 4 milyon 295 bin lira olduğunu belirtti.
Yönetim, yeni hoca konusunun pazar günü netlik kazanacağını bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Tatvan’da öğrencilere “hayvan sevgisi” aşılanıyor BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde gönüllü veteriner hekimler, okul okul gezerek öğrencilere hayvan sevgisini aşılıyor. Tatvan ilçesinin Selahaddin Eyyübi Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri, hayvanlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gönüllü veteriner hekimler tarafından yürütülen bu projede, ‘ağaç yaşken eğilir’ deyimiyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitimler veriliyor. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını söyleyen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altıntaş, “İlk ve ortaokullarda hayvan sevgisinin çocuklar için önemini, bunun üzerindeki kıymeti konusunda eğitim vermekteyiz. Tatvan Belediyesiyle birlikte yaptığımız bu işbirliği devam edecektir. Genellikle 7-11 yaş aralığındaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bu eğitimleri vermekteyiz. Çocukların kalbinin temizliği, güzelliği, içinde olan sevginin, içinde olan hayvan sevgisinin sokaklarda hayvanlarla birlikte özgürce oynamaları, özgürce yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Toplumda köpekler hakkında büyük bir ön yargının olduğunu ve bu ön yargının yapılan eğitim sonrası kırıldığını söyleyen 7’nci sınıf öğrencisi Ayşe Akın da, “Bugün okuluma hayvanlar hakkında bilgi sahibi olan abiler geldi. Bizlere hayvanlar hakkında bilgiler verdi. Hayvanlara nasıl yanaşacağımız konusunda, hayvanların davranışları konusunda ve hayvanların yedikleri yiyecekler hakkında bilgi verildi” dedi.
Van Sofraların vazgeçilmesi otlu peynire tat veren bitkilere büyük ilgi Van’da dağların yüksek kesimlerinde ve yaylarda büyük meşakkatle toplanan ve tescilli ürün olan otlu peynirin içine katılan şifalı otlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Van’da ekonomik getirisi olan ve binlerce aileye ek gelir sağlayan şifalı otlar, kent merkezindeki seyyar satıcılar ve manavlar tarafından halka ulaştırılıyor. İlkbaharın gelmesi ile birlikte dağların yüksek kesimlerinde ve yaylalarda toplanan otlar, peynir başta olmak üzere birçok yemekte de kullanılıyor. Yaklaşık bir aylık ömrü olan otları bir an evvel vatandaşlara ulaştırmak için yoğun mesai harcayan toplayıcılar, bin bir zorlukla otların toplandığını söylediler. Yıllardır çarşı merkezinde şifalı otları toplayıcılardan alıp halka ulaştırdığını ifade eden Kerem Timur isimli esnaf, “Van’ın yaylalarından gelen otları genellikle peynirde kullanıyoruz. Bunun yanında kurutup keledoş yemeğinde de kullanıyoruz. Heliz, sirmo, çiriş, mende, kengir, keçikulağı var. Bunlar dağın en yüksek tepelerine çıkıp öyle toplanılıyor. Bir kişi akşama kadar ancak 5-6 kilo toplayabilir” dedi. Fiyatların otun çeşidine göre değiştiğini aktaran Timur, “Helizin kilosu 35 ile 50 TL arasında değişiyor. Sirmo 120 ila 150 TL, çiriş 25 TL, mende ise 50 TL’den başlayıp 85 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bunların dağlarda bir ay ile 40 gün arasında ömrü var. Toplandıktan sonra ise 3 gün içerisinde kullanılması gerekiyor. Eğer dolaba atılmazsa veya kullanılmazsa üç günden sonra çürür. Şu anda işler iyi. Ömrü kısa olduğu için vatandaşlar yüklenip hemen alıyor” ifadelerini kullandı. Furkan Gilgin isimli esnaf ise yılın sadece bir ayı şifalı otları sattığını belirterek, “Bunlar köylüler tarafından dağdan toplanıp bize getiriliyor. Biz de bunları vatandaşlara sunuyoruz. Bunlar peynir ve yemeklerde kullanılıyor. Salamurasını da tutan var. Bu otlar kalbe, tansiyona, şekere birebirdir. Van’ın peynirini meşhur eden bu otlardır” diye konuştu. Vatandaşlar ise dağdan toplanan otları beğenerek aldıklarını ifade ederek peynire tadını verenin bu otlar olduğunu söyledi.