GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 10:56

DEVLET, 10 KURUŞ VERGİ BORCUNU 6 LİRA POSTA MASRAFI YAPARAK İSTEDİ

A
A
A
DEVLET, 10 KURUŞ VERGİ BORCUNU 6 LİRA POSTA MASRAFI YAPARAK İSTEDİ

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bir vatandaşa 10 kuruş vergi borcu olduğu gerekçesiyle 6 liralık posta masrafıyla tebligat yapıldı ve 10 kuruşu 1 lira olarak ödemesi istendi.
Vezirköprü’de veteriner hekim olarak görev yapan Mutlu Gökçe’ye Samsun Vergi Dairesi’nden "borcunuz var" diye tebligat yapıldı. Tebligatta, "Borcunuzun vadesi geçtiği halde ödenmemiştir. Bu ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde borcunuzu adı geçen vergi dairesine ödemeniz veya borcunuzu karşılayacak değerde mal bildiriminde bulunmanız, haczi kabil malınız yoksa bildirmeniz gerekli" ifadeleri yer aldı.
Tebligat karşısında şoke olan Mutlu Gökçe, telefonla vergi dairesini arayarak vergi borcunun olmadığını, arabasının ikinci taksiti olan 348 lirayı bir ay gecikmeli olarak 356 lira 31 kuruş olarak Ziraat Bankası’na yatırdığını, elinde makbuzunun olduğunu söylediğini, görevli memurun ise kendisine ’10 kuruş’ borcu kaldığını, bunun da gecikmesiyle 1 lira olarak ödenmesi gerektiğini söylediğini kaydetti. Şaşkınlığını gizleyemeyen Gökçe, "Bana ’10 kuruş borcun var, gecikmesiyle 1 lira oldu’ diyorlar ama
yapılan tebligatın posta masrafı 6 lira. Bu nasıl iş anlayamadım" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir