POLİTİKA - 21 Mart 2017 Salı 17:51

MHP’li Usta: "Türkiye’de artık parlamenter sistem çalışamaz hale geldi"

A
A
A
MHP’li Usta: "Türkiye’de artık parlamenter sistem çalışamaz hale geldi"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Türkiye’de artık parlamenter sistem çalışamaz hale geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Türkiye’de artık parlamenter sistem çalışamaz hale geldi. Bu tıkanıklığın önünü açmak adına ülkemizde bir anayasa değişikliği yapılması gerekiyordu. Yalan propagandalar ile insanlara ’ülke bölünecek’ diye felaket tellallığı yapanlar var" dedi.


MHP Samsun teşkilatları anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum çalışmalarına hız verdi. MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İl Başkanı Taner Tekin ve il yöneticileri, Çarşamba ilçesinde gerçekleştirdikleri bir dizi ziyaret programları kapsamında anayasa değişikliğinin nedenlerini ve neden evet denmesi gerektiğini anlattılar.


MHP Çarşamba İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği programlar kapsamında Usta ve Tekin ile beraberindeki heyet ilk olarak Çarşamba-Ayvacık dolmuş duraklarını ziyaret ederek şoför esnafı ile bir araya geldi. Ardından Çarşamba Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ederek burada kooperatif başkanı ve esnaf odalarının başkanları ile gündemi değerlendiren Usta ve Tekin, daha sonra Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. Usta ve Tekin ile beraberinde ki heyet programlara Şoförler Odası, Muhtarlar Odası ve Türk Eğitim-Sen ziyaretleri ile devam ettiler.


Ziyaretlerde bir araya geldiği vatandaşlara 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliğini içerecek referandum oylaması hakkında bilgiler veren MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Türkiye’de artık parlamenter sistem çalışamaz hale geldi. Bu tıkanıklığın önünü açmak adına ülkemizde bir anayasa değişikliği yapılması gerekiyordu. Bizim MHP olarak bu işin içerisinde olmamızın birçok nedeni olmakla beraber asıl neden anayasamızda ki ilk 4 maddemizi güvence altına almak. Daha önce anayasa değişikliği gündeme geldiğinde diğer siyasi partiler bu maddelerin değişmesi konusunda da uzlaşıya varmışlardı. Şimdi ise yeni anayasada ilk 4 madde tartışmasız şekilde güvence altına alınmıştır. Bakıyoruz yalan propagandalar ile insanlara ülke bölünecek diye felaket tellallığı yapanlar var. Bu ülkede MHP ve ülkücüler var olduğu sürece buna kimse ne cesaret edebilir nede yapabilir. Anayasa değişikliği eğer ’evet’ ile geçerse aynı zamanda ülkemizin iktisadi, siyasi ve dış politikalar gibi önemli alanlarda önü açılacak ve daha güçlü bir Türkiye olacaktır. Sistem tartışmalarının artık geride kaldığı bir Türkiye için güçlü bir ’evet’ diyeceğiz" diyerek ’evet’ denmesi gerektiğinin önemine değindi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.