YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 16:18

ALPERENLER MEHMET AKİF ERSOY`U ANDI

A
A
A
ALPERENLER MEHMET AKİF ERSOY`U ANDI

Mehmet Akif Ersoy’un 138.doğum ve 75.vefat yıldönümü münasebetiyle Samsun Alperen Ocakları tarafından anma programı düzenlendi.
Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan anma programına ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez tarafından ’Safahat’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan, programa emeği geçenlere ve salonu doluran seyircilere teşekkür etti ve Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.
Gündemdeki sözde Ermeni soykırımının Fransız meclisinde kabul edilmesine de değinen Arslan, " Fransa’da bir sözde Ermeni soykırım tasarısı onaylandı ve gündemimizi meşgul ediyor, Bizimkiler de ’Fransa bize akıl öğreteceğine, Cezayir’de yaptıklarına baksın’ diyorlar. Biz de diyoruz ki; Antep neden Gazi? Maraş neden Kahraman? Urfa Neden Şanlı? Niye taktık bu sıfatları bu şehirlerimize? Kim silah zoruyla oturdu buralara daha dün? Fransızlar badem toplamaya gelmedi herhalde. "Biz soykırımda yok olduk" diyen
Ermeniler, hangi ülkenin askeri üniformasını giyip, katliamın feriştahını yaptı oralarda? Sütçü İmam’ı mandıracı filan mı zannediyor bunlar? Fransız suçu arıyorsan, Antep kanıt. Maraş kanıt. Urfa kanıt. İlla tarihi ayıp arıyorsanız. Tarihinizi unutuyorsunuz. Asıl ayıp bu" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir