YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2017 Perşembe 16:29

Korsan taksicilerden sonra “korsan elektrikçiler”

A
A
A
Korsan taksicilerden sonra “korsan elektrikçiler”

Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, piyasada korsan taksiciler gibi korsan elektrikçilerin kol gezdiğini söyledi.

Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, piyasada korsan taksiciler gibi korsan elektrikçilerin kol gezdiğini söyledi.


Piyasada kaçak yollardan çalışan elektrikçileri “korsan elektrikçiler” olarak adlandıran Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, “Yıllardır kaçak olarak çalışan elektrikçilerle mücadele ediyoruz. Biz devlete vergisini veren ve yasal yollardan çalışan elektrikçiler olarak bu durumdan çok mağduruz. Korsan elektrikçiler, devlete vergisini veren, SGK’sını ödeyen meslektaşlarımızın kanayan yarası oldu. Bu kişiler devletten vergi kaçırarak çalışıyor. Bu da haksız rekabeti beraberinde getiriyor. Bu konuyla ilgili gerekli yerlerle çalışmalarımızı sürdürerek korsan ile mücadele edeceğiz. Kaçak çalışanlara artık nefes aldırmayacağız. Oda olarak onların peşindeyiz” dedi.



"Çok basit işçilik yapıyorlar"


Korsan olarak çalışan elektrikçilerin yaptıkları işlerin oldukça dayanıksız olduğunu ifade eden Saka, “Korsanların yaptıkları işçilik çok basit. Adamlar ne dükkan kirası veriyor ne de bir yere bağlı çalışıyor. Eline bir yıldız tornavidayla bir kablo alıp ben elektrikçiyim diye ortalıkta dolaşıyor. Bazı vatandaşlarımız fazla para vermemek için bu kişilere evlerinin elektrik aksamını emanet ediyor. Ancak başlarına gelecek tehlikeyi bilmiyorlar. Allah göstermesin elektik ile şaka olmaz. Yapılan yanlış bir çalışma, yangına davetiye çıkarabilir. O yüzden çok dikkatli olunması gerekir. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız, korsan elektrikçi gördüklerinde ve ya duyduklarında odamızı arayarak bize bildirsinler” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.