GENEL - 28 Eylül 2017 Perşembe 17:28

Samsun şehir hastanesinin yer tespiti yapıldı

A
A
A
Samsun şehir hastanesinin yer tespiti yapıldı

Samsun’da yapılması planlanan şehir hastanesinin yeri belli oldu.

Samsun’da yapılması planlanan şehir hastanesinin yeri belli oldu. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın, Canik ilçesi Dereli Mahallesi’ndeki arazinin devri için imzaladığı yazı, Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderildi.


Sağlık Bakanlığından, Samsun şehir hastanesiyle ilgili yapılan açıklamada, "Samsun ve bölge illeri için önem arz eden şehir hastanesi ile ilgili yer tespiti çalışmaları tamamlandı. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın, Canik ilçesi Dereli Mahallesi’ndeki arazinin devri için imzaladığı yazı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak şehir hastanesi için bir süredir uygun yer arayışı sürdürülüyordu. Samsun Şehir Hastanesi, tahsisi istenen 12 bin 449 ada 1 parselde 167 dönüm bir, 12 bin 450 ada 1 parselde 234 dönüm bir olmak üzere toplam 400 dönüm arazi üzerinde yükselecek. Yer tespiti konusunda mutlu sona ulaşılan Samsun Şehir Hastanesinin 2018 yılı içinde temelinin atılması öngörülüyor. Şehir Hastanesinin tamamlanmasıyla sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması ve sağlık turizminin geliştirilmesi hedefleniyor" bilgisine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Tavşanlı’da Hıdırellez buluşması Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Kuruçay Beldesi Güzelyurt Mahallesi’nde Hıdırellez coşkusu yaşandı. MHP Tavşanlı İlçe Başkanı Kürşat Öztaş ve Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı’nın da katıldığı etkinlikte, dualar edildi, halk oyunları gösterileri izlendi ve lezzetli gözlemeler ikram edildi. Etkinlik, dualarla başladı. Ardından yöresel halk oyunları ekipleri, zeybek ve halaylar eşliğinde coşkulu gösteriler sundu. Katılımcılar, bu güzel atmosferde baharın gelişini kutlamanın keyfini yaşadılar. Etkinliğin önemli konuklarından MHP Tavşanlı İlçe Başkanı Kürşat Öztaş, yaptığı konuşmada baharın gelişinin umut ve bereket getirdiğini söyledi. Öztaş, "Hıdırellez, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz gereken özel bir gün. Bu güzel günde bir araya gelerek baharın coşkusunu yaşıyoruz" dedi. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı da yaptığı açıklamada, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemini vurguladı. Atıcı, "Hıdırellez şenliğimizle birlikte baharın coşkusunu tüm beldemizle paylaştık. Katılan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Etkinlik, ikram edilen lezzetli gözlemelerle sona erdi. Katılımcılar, bu güzel organizasyondan dolayı Kuruçay Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Hıdırellez şenliği, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması ve birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi açısından önemli bir yere sahip. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına da katkıda bulunuyor.