MAGAZİN - 12 Ekim 2017 Perşembe 21:05

Cahit Kahyaoğlu: "Kurtlar Vadisi Vatan’da darbenin perde arkasını anlattık”

A
A
A
Cahit Kahyaoğlu: "Kurtlar Vadisi Vatan’da darbenin perde arkasını anlattık”

Kurtlar Vadisi’nin ünlü oyuncularından Cahit Kahyaoğlu, "Kurtlar Vadisi Vatan filminde darbenin perde arkasını anlattık.

Kurtlar Vadisi’nin ünlü oyuncularından Cahit Kahyaoğlu, "Kurtlar Vadisi Vatan filminde darbenin perde arkasını anlattık. O gece darbe gerçekleşmiş olsaydı PKK’sı, PYD’si ve DAEŞ’i sınırımızdan içeri girecekti" dedi.


15 Temmuz darbe girişimi ve daha sonra yaşananları anlatan Kurtlar Vadisi Vatan filminin oyuncuları gala için Samsun’a geldi. Bir alışveriş merkezinde sinemaseverler ile buluşan Kurtlar Vadisi’nin ünlü oyuncuları Cahit Kayaoğlu ve Erhan Ufak, hayranlarıyla buluştu. Baş rollerini Necati Şaşmaz, Sinem Uslu, Nezih Işıtan, Cahit Kahyaoğlu ve Erhan Ufak’ın paylaştığı Kurtlar Vadisi Vatan filmi için Samsun’da gerçekleşen galada, sinemaseverler ünlü oyuncular ile film seyretme fırsatı buldu.


Film öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Cahit Kahyaoğlu ve Erhan Ufak, film hakkında bilgi verdi.



“PKK’sı, PYD’si DAEŞ’i içeri girecekti”


Darbe girişimi kalkışmasını konu alan bir film yaptıklarına dikkat çeken Cahit Kahyaoğlu, “Kurtlar Vadisi her zamanki gibi yine ters köşe yaptı. Biz o gece yaşananlarla birlikte bu işin perde arkasını anlatmaya çalıştık. O gece darbe gerçekleşmiş olsaydı bizim sınırımızdan içeriye gireceklerdi. PKK’sı, PYD’si ve DAEŞ’i içeri girecekti. Çok şükür ki bu millet buna izin vermedi. Plan yapanların en büyüğü olan Allah o geceyi bozdu. Bizler bugün burada film izliyorsak o gece şehit olanların sayesinde izledik” diye konuştu.


Daha sonra vatandaşlar ünlü oyuncular ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve bazı ülkelerinin liderleri ile telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Âl-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Âl Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile ABD Başkanlık Kabine üyeleriyle telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. İran ve Orta Doğu’daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her zaman sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesini savunduğunu, İran’la diplomatik sürecin Başkan Trump’ın ifade ettiği seviyeye gelmesinden memnuniyet duyduğumuzu, varılacak mutabakatın Hürmüz Boğazı’ndan serbest geçişleri temin etmek suretiyle bölgenin istikrarını destekleyeceğini, bu durumun dünya ekonomisini de rahatlatacağını belirtti. Müzakere sürecine katkı veren ülkelere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la varılabilecek mutabakatın uygulanması aşamasında Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu, Türkiye’nin bölgenin tümünde barışın hakim kılınması için çaba gösterdiğini, İran bağlamında nükleer mesele dahil pürüzlü görünen konularda süreç içinde uygun çözümler bulunulabileceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, bölge ülkelerinin birbirlerine tehdit oluşturmayacağı yeni bir dönem arzu ettiğini ve adil bir barışın kaybedeni olmayacağını vurguladı.