GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 10:00

Dünyadaki en ilginç fotoğraf çerçevesi

A
A
A
Dünyadaki en ilginç fotoğraf çerçevesi

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği görevlileri 6 ay boyunca hastalardan çıkan 600 taşı fotoğraf çerçevesi yapıp 14 Mart Tıp Bayramı’nda Üroloji Uzmanı Opr.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği görevlileri 6 ay boyunca hastalardan çıkan 600 taşı fotoğraf çerçevesi yapıp 14 Mart Tıp Bayramı’nda Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Can Aydın’a hediye ettiler.


Gazi Devlet Hastanesinin deneyimli doktorlarından Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Can Aydın’ın yaptığı böbrek ve mesane ameliyatlardan çıkan yaklaşık 600 taşı biriktiren klinik görevlileri taşlardan fotoğraf çerçevesi yaparak Aydın’a hediye etti. Çerçevenin içine üroloji kliniği personelinin toplu fotoğrafını yerleştiren Opr. Dr. Can Aydın, fotoğrafı çalışma masasının üzerine koydu. Fotoğraf çerçevesinin mesleki anlamda aldığı en güzel hediye olduğunu belirten Aydın, üroloji kliniğinin yaptığı işleri yansıtması bakımından çok anlamlı bir hediye olduğunu söyledi. Sürpriz karşısında oldukça şaşırdığını vurgulayan Aydın, böyle bir hediyenin dünyada başka bir örneğinin olmayabileceğini ifade etti.



"En anlamlı hediye"


Aydın, "Klinikteki hemşire arkadaşlarımızın aklına böyle bir şey geldi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, 6 ay boyunca hastalardan çıkardığım taşları biriktirerek böyle bir sürpriz yaptılar. Çok da hoş bir sürpriz oldu. Tabii bu bir ekip çalışmasının ürünü oldu. Burada yaklaşık 600 taş vardır. Fotoğrafta üroloji uzmanı arkadaşlarımız, servis hemşirelerimiz ve personelimiz var. Hayatımda, mesleki anlamda aldığım en anlamlı hediye oldu. Çok mutlu oldum. Bu hastanede yapılan işleri anlatması açısından da önemli bir hediye oldu. Bu taşları kırarak alıyoruz. Tüm bu ameliyatları, kapalı cerrahi yöntemiyle yapıyoruz. Buradaki en büyük taş 2 santim boyutunda. Bu hediyeyi aldıktan sonra internette araştırdım ve böyle bir çerçevenin olmadığını gördüm. Böyle bir çerçevenin dünyada ilk olduğunu düşünüyorum" dedi.



"Hastalar bol su tüketmeli"


Hastaların bol sıvı tüketmesi gerektiğini belirten Aydın, "Hastalarımıza bol su içmelerini öneriyoruz. Bu taşlar bu hale bir anda gelmiyor. Taşların bu hale gelmemesi için bol sıvı tüketmesi gerekiyor. Bu hale gelince de biz gerekeni yapıyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya’da 12 kişinin yaralandığı kazada midibüsün freni patlamış Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 12 kişinin yaralandığı kazanın midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Kazayla ilgili Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden de açıklama yapıldı. Kaza, saat 16.00 sıralarında Pamukova ilçesi Eskiyayla Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından Akçay Baraj Gölü’ne doğa yürüyüşü gezisi düzenlendi. Gezi dönüşünde, bir firmadan kiralanan 54 S 0579 midibüsün frenleri patladı. Kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan araziye devrilen midibüste bulunan 11 üniversite öğrencisi ile 1 üniversite personeli olmak üzere toplamda 12 kişi yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerin bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan kazanın, midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Üniversiteden kazaya ilişkin açıklama Meydana gelen kazanın ardında SUBÜ sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından Akçay Baraj Gölü’ne düzenlenen doğa yürüyüşü gezisi dönüşü firmadan kiralanan bir minibüsün teknik arıza nedeniyle devrilmesi sonucu 11 öğrencimiz ve 1 personelimiz yaralanmıştır. Kaza neticesinde hayati tehlikesi olan ve durumu ağır olan öğrenci ve personelimiz bulunmamaktadır. Pamukova Devlet Hastanesi’nde müşahede altındaki 2 öğrencimiz kısa süre içerisinde taburcu edilecektir. Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’ndeki 3 öğrenci ve 1 personelimizin tedavisi devam etmektedir. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 6 öğrencimizden birisinin kolunda kırık bulunmaktadır. Tomografi ve tetkikler devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.