GENEL - 19 Nisan 2018 Perşembe 17:45

Yılmaz: “Sosyal medyadan ulaşan vatandaşa anında dönüş yapıyoruz”

A
A
A
Yılmaz: “Sosyal medyadan ulaşan vatandaşa anında dönüş yapıyoruz”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Özellikle sosyal medyadan sorunlarını bize ileten vatandaşlarımıza anında geri dönüş yaparak sorunları çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Özellikle sosyal medyadan sorunlarını bize ileten vatandaşlarımıza anında geri dönüş yaparak sorunları çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.


Samsun’a gelen Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak’ın ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, belediyenin çalışmaları ve Samsun hakkında Torlak’a bilgi verdi. Belediyecilik hizmetlerini her alanda yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "2014 yılında İl Özel İdarelerinin kapanmasının ardından sorumluluk alanımız arttı. Samsunumuzun merkezinden, en uzak köylerine kadar hizmet götürdük. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kapasitemizin de üstünde bir çalışmaya imza attık. Eğitimde, tarımda, sağlıkta ilgili müdürlükleri olmasına rağmen biz belediye olarak geri durmuyoruz. Tüm kurumlarımız ile entegre bir şekilde Samsun için çalışıyoruz" diye konuştu.


Sosyal medyayı yakından takip ettiğini ve kendisine ulaşan vatandaşlara anında geri dönüş yapıldığını belirten Yılmaz, “Milletimizin derdine çözüm bulmak için her mecrayı etkili bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Özellikle sosyal medyadan sorunlarını bize ileten vatandaşlarımıza anında geri dönüş yaparak sorunları çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu tür kanallardan bana mesaj yazarak ulaşan vatandaşlarımızın taleplerini oradaki ekibimize yönlendirerek en kısa zamanda çözümünü sağlıyoruz. Bizim tüm derdimiz etkili ve hızlı hizmet anlayışı. Sosyal medyada bu konuda vatandaşların bize doğrudan ulaşmasını sağlıyor" şeklinde konuştu.


Rekabet Kurumu Başkanı Torlak ise Başkan Yılmaz’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.