YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 14:24

“YÖNETİM SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK” KONFERANSI

A
A
A
“YÖNETİM SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK” KONFERANSI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği ve Mükemmellik Kulübü tarafından düzenlenen, “Yönetim Sistemleri ve Verimlilik” konulu konferans, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sigma Center firmasından Yönetim Sistemi Uzmanı Yılmaz Atlaş tarafından verilen konferansa Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kulübün Akademik Danışmanı Prof. Dr. Birol Elevli, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Altaş konferansında, “İş Dünyası Nereye Gidiyor?” ve “Kalite Sistemleri ve Verimliliği Arttırmak” konulu bir sunum yaptı. Atlaş, iş dünyasına atılacak öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Yapılacak işlerde kaliteli hizmet vermek ve ürün sunmak”, “Çevreci olmak” ve “İş güvenliğinin önemi” gibi konulara değindi. Dünyada rekabetin arttığını ve her şeyin fiyatının ucuzlamaya başladığını belirten Altaş, “Global bir dünya var. Müşteri beklentileri arttı. Üreticinin krallığı bitti. Dünyada artık her şey alınır ve satılır oldu. Dünyada artık ISO9001 ve 6 SİGMA gibi birçok kalite standardı var. Müşteri artık ürünü kaliteli, ucuz ve hızlı istiyor. Bu talebe karşılık verebilmek için verimli olmak zorundasınız, verimliliği artırmak için de çalışmalısınız” dedi.
Konferansın ardından söz alan Prof. Dr. Birol Elevli Yılmaz Altaş’a teşekkür ederek, plaket ve hediye takdim etti. Etkinliğin sonunda öğrenciler, Kulüp Üyesi Emre Gündüz’ün söylediği şarkılara eşlik ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.