YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 18:16

OMÜ`DEKİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER REKTÖRLE BULUŞTULAR

A
A
A
OMÜ`DEKİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER REKTÖRLE BULUŞTULAR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin karşılaşabileceği sorunlar ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak “Geleneksel Yabancı Uyruklu Öğrenci Toplantısı”nın ikincisi düzenlendi.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Saffet Çalışkan, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, yabancı uyruklu öğrencilerden sorumlu öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan toplantının açılış konuşmasında; Samsun’un, hem TC vatandaşları için hem de yurt dışından gelen öğrenciler için zengin olanaklar sağladığını belirtti. Bu sene yabancı uyruklu öğrenci sayısının Somali’den gelecek olan öğrencilerle birlikte 840 olacağını ve 48 farklı ülkeden öğrenci bulunacağını söyleyen Rektör Akan, yabancı uyruklu öğrencilere çok daha fazla vakit ayırmaları gerektiğini ifade etti.
Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan’ın bu konuda çok fazla emeğinin geçtiğini ve bu nedenle de kendisine teşekkür ettiğini belirten Rektör Akan, kampüs içerisinde ayrı bir binayı yabancı uyruklu öğrencilere tahsis etmeyi düşündüklerini ve oranın yabancı uyruklu öğrenciler için bir buluşma, görüşme yeri olarak kullanıma açılmasını düşündüklerini, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasının sonunda, “Farklı ülkelerdeki insanları tanımak hem bizim hem de siz öğrencilerimiz için büyük bir avantajdır. Farklı ülkelerdeki insanları tanımak ufkumuzu geliştirmekle beraber dünyaya bakış açımızı da değiştirmeye katkı sağlamaktadır” dedi.
Başarılı olan yabancı uyruklu 10 öğrenciye başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından toplantıda soru-cevap bölümüne geçildi. Yabancı uyruklu öğrencilerin genel sağlık sigortası ile ilgili sorularını Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Saffet Çalışkan cevapladı. Öğrencilerin bu konuda sıkıntılarını dinleyen Saffet Çalışkan, konuyla ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerin diğer soruları ise Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. Cafer Sadıkyaran tarafından cevaplandı.
Toplantı ikram bölümünün ardından son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.