ASAYİŞ - 18 Haziran 2018 Pazartesi 21:49

Hastanede doktorun darp edilmesi olayına 2 tutuklama

A
A
A
Hastanede doktorun darp edilmesi olayına 2 tutuklama

Samsun’da bir hastanede doktorun yüzüne tekme atma atıp, güvenlik görevlisine saldıran şahıslar serbest bırakıldıktan sonra savcının talimatıyla yeniden gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Samsun’da bir hastanede doktorun yüzüne tekme atma atıp, güvenlik görevlisine saldıran şahıslar serbest bırakıldıktan sonra savcının talimatıyla yeniden gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Olay, Samsun’un Atakum ilçesindeki özel bir hastanede bayramın birinci günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Güzelyalı Mahallesi’ndeki bir barda çıkan kavga sırasında olaya müdahale eden polis, biber gazı sıkarak tarafları ayırdı. Kavgaya karıştıkları ileri sürülen ve gazdan etkilenen şahıslar gittikleri özel hastanede taşkınlık yaptı. G.S. adlı şahıs hastanede yanlarına gelen acil serviste görevli doktor A.N.’nin yüzüne tekme attı ve daha sonra doktor ile güvenlik görevlisi T.Y.’ye saldırdı.


Doktora ve güvenlik görevlisine saldırı anı ise hastanenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Saldırganlar olaydan sonra otomobil ile kaçtı. Doktor ile güvenlik görevlisine saldırdığı tespit edilen G.S. daha sonra avukatı ile birlikte Denizevleri Polis Merkezine giderek teslim oldu. Değer şahıslar da yakalandı. İfadeleri alınan şahıslar savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.


Gözaltına alınan şahıslardan B.S.’nin başka bir suçtan arandığı için tutuklandığı öğrenildi. Ancak olayın büyük yankı uyandırması üzerine savcı, saldırganlar hakkında yeniden gözaltı kararı verdi. Olayla ilgili G.S. ve Y.S. ile arkadaşları S.S.K. yeniden gözaltına alındı. Y.S. savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakılırken, Denizevleri Polis Merkezinde adli işlemleri tamamlanan G.S. ve S.S.K. doktor ve güvenlik görevlisini darptan Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen G.S. ve S.S.K., nöbetçi mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Hacı adaylarına yönelik hac hazırlık kursu düzenlendi Eskişehir İl Müftülüğü, 2024 yılı hac hazırlık kursları çerçevesinde 950 hacı adayına eğitim semineri düzenledi. İl Müftüsü Bekir Gerek, haccın hikmeti ve sembollerinin anlamı hakkında konuşarak, hacı adaylarının bu kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmalarına yardımcı oldu. İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin, hac ve umrede bir arada yaşama bilincini vurgulayarak, hacı adaylarının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinin önemini anlattı. Hac ve Umre Şube Müdürü Abdullah Yılmaz, hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlıkların neler olması gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Utku Urgan, temel sağlık bilgileri sunarak, hacı adaylarının sağlıklarını korumak için dikkat etmeleri gereken konularda tavsiyelerde bulunurken Odunpazarı İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Necati Erdağlı, hac ve umre menasiki hakkında bilgiler verdi. Ardından Eğitim Uzmanı İsmail Kaymak, Mekke ve Medine’de ziyaret edilebilecek yerler hakkında sunum yaparken seminer, İl Vaizi Naciye Önür’ün kadınlara özgü konularda, hacca gidecek adayların kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmaları sunumu ile devam etti. Önür, Haccın menasiklerini, Mekke, Medine’de bulunan tarihi, dini mekanlar ve hacca giderken dikkat edilmesi gerekenler hakkında hacı adaylarına bilgi vererek semineri bitirdi. Kursa katılan hacı adaylarının eğitimden memnun kaldığı ifade edilirken kursa katılan vatandaşlar Eskişehir İl Müftülüğüne teşekkürlerini iletti. Eskişehir İl Müftülüğü hacca gidecek tüm vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi.
İstanbul Rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin eden doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon Özel hastanelerde, rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin eden ve aralarında 14 doktor, 17 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına yönelik çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmalarda ekipler, aralarında doktor, hemşire ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da olduğu örgütlü hareket eden şüphelilerin, rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin ettikleri bilgisine ulaştı. Çalışmalar çerçevesinde, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz bebek hasta sevk ettikleri, SGK Başkanlığınca özel hastanelerde tedavi gören bebek hastalara günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı için hastane görevlilerinin iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, ödeme almaya devam edebilmek için hastanelerde tutmaya devam ettikleri, bahse konu yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması zorunlu doktor personeli masraflardan kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurmadığı, yalnızca resmi kayıtlarda görevli olarak gösterildiği ancak bebek hastaların durumları ağırlaştığı gün ve saatlerde görevli gösterilen doktorlara ait telefonların hastanelerden uzak bambaşka noktalarda baz verdikleri, yoğun bakım ünitelerinde mütemadiyen hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini telkin ettikleri, hasta yakınları doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi. Bu kapsamda İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan eşzamanlı operasyonda, aralarında 14 doktor, 17 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan adli aramalarda, 45 dijital materyal, 55 kutu yasa dışı ilaç, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Firar olan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.