SAĞLIK - 22 Haziran 2018 Cuma 12:02

Saç dökülmesine karşı önemli uyarılar

A
A
A
Saç dökülmesine karşı önemli uyarılar

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Dr.

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, saç dökülmesi hastalığının psikolojik ve birçok başka etkeni olduğunu söyledi.


Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesinden Cildiye Uzmanı Dr. Fikret Kaya, herkesin sıkça yaşadığı saç dökülmesi probleminin birçok sağlık sorunlarından dolayı ortaya çıktığını fakat sorunun tam kaynağının belirlenmesi için mutlaka ilk olarak bir cildiye uzmanı tarafından muayene edilmesi gerektiğini ifade etti.


Saç dökülmesi sorunu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler veren Dr. Fikret Kaya, “Saç dökülmesi her iki cinste de görülmektedir. Birçok insan için saç dökülmesi veya saçların güçsüzleşmesi büyük bir sorundur. İnsanların fiziksel görünümlerini belirleyen, toplum statüsünü içeren saç dökülmesi, büyük psikolojik sorun taşımakta ve kişinin özgüven ile iç içedir. Saç dökülmesini tetikleyen ana etkenler ise hamilelik, menopoz, psikolojik stres ile değişen hormonal yapı ile saç foliküllerinde değişiklerin meydana gelmesi, Eksik mikrosirkülasyon halinde birikebilen, besinsel protein, sülfür amino asit veya vitamin yetersizlikleri, Kepek ve saç derisi kaşıntısı ile bağlı olabilecek yağlı saç tipi ve saç derisidir” dedi.


Dr. Kaya, saç dökülmesinin önüne geçilmesi için şunları söyledi:


“Saç dökülmesinin birçok sağlık problemlerinden oluşabileceğini de unutmamamız germektedir. Bu anlamda bu sağlık sorununu yaşayan hastalar çekinmeden ve geç kalmadan, konunun uzmanı doktorlara başvurması halinde yaşamlarına mutlu ve sağlıklı bir şekilde devam edebilirler.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. ‘2023 Yılının En İyileri’ ödül töreni, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi. “Türkiye’nin spordaki yükselişi çok daha uzun yıllar devam edecek” Törende Yılın Sporcusu Ödülü’nü milli voleybolcu Melissa Vargas’a takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, “70. yıl dile kolay. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucu. Ben bu vesileyle bu güzel geleneği 70 yıl boyunca inşa eden, taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara minnetlerimi ve saygılarımı arz ediyorum. Spor; birleştiren, iyileştiren ve umut veren bir olgu. O yüzden sporun, sporcunun olduğu her alan bizler için çok özel ve bu özel gece her yıl olduğu gibi bu yıl da bizler için hem mutluluk dolu hem umut dolu. Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da yükselen bir yıldız. İnanıyorum ki Türkiye’nin spordaki yükselişi çok ama çok daha uzun yıllar devam edecek ve her alanda Türkiye’yi, İstiklal Marşımızı ve ay-yıldızımızı gururla dalgalandıracak sporcularımız. Bu anlamda yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler” dedi. 2023’de Sporun En’leri şu şekilde: Gillette Yılın Futbolcusu: Mauro Icardi Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Arda Güler Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı: Golbol Kadın Milli Takımı Yılın Antrenörü: Daniele Santarelli Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı Yılın Sporcusu: Melissa Vargas Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü: Necla Güngör Kıragası Namık Sevik Ödülü: Gürcan Bilgiç Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Rıfat Hamza Taş Adel/Faber-Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü: Aysu Türkoğlu Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Kılıçsoy 7Days Eurolague Ödülü: Fenerbahçe Basketbol Takımı Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Bisiklet Federasyonu