YEREL HABERLER - 21 Ağustos 2012 Salı 18:30

9. AHULLU YAОLI GÜREŞLERİ

A
A
A
9. AHULLU YAОLI GÜREŞLERİ

Samsun İlkadım ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel 9. Ahullu Yağlı Güreş Şenliği`nde Hüseyin Şahinal, rakibini mağlup ederek başpehlivan oldu.
İlkadım ilçesine bağlı Ahullu Mahallesi`nde düzenlenen yağlı güreş şenliği büyük ilgi gördü. Sabahın erken saatlerinde güreşleri seyretmeye gelen güreş severler, er meydanındaki gölgelik alanlarda yerini aldı. Kendisi de güreşçi olan Ahulu Mahallesi Muhtarı Şaban Dere`nin organize ettiği şenlikte minik, küçük, orta, büyük boyda güreşçiler mücadele etti. 9. Ahullu Güreş Şenliği`nin güreş ağası ise İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş oldu.
Kıran kırana geçen başaltı finalinde Emin Koçak ile karşı karşıya gelen İlkadım Belediyesi adına güreşen Hasan Zeybek, zorlu mücadeleden galip ayrılarak başaltı 1.si oldu. Baş finalinde ise Savaş Yıldırım ile Hüseyin Şahinal karşılaştı. Hüseyin Şahinal, rakibini yenerek başpehlivan oldu.
Güreşleri organize eden muhtar Şaban Dere, geleneksel Osmanlı güreşlerini canlandırdıklarını söyledi. Dere, Ahullu er meydanına gelen herkese ve kendilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş`a teşekkür etti.
Ata sporu güreşi daha profesyonel bir yapıya kavuşturacaklarını belirten Başkan Demirtaş, ``Sporun her çeşidini seviyoruz. Belediye olarak sporun her türlüsüne olduğu gibi güreş sporuna da elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ben bu manada güreş sporunun gelişmesi için gönüllü ağayım`` diye konuştu.
Güreşi izlemeye gelenler arasında MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Tütüncü de yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir