GENEL - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 11:57

Başkan Taşçı: “Atakum’da ‘ben yaptım oldu’ anlayışına yer yok”

A
A
A
Başkan Taşçı: “Atakum’da ‘ben yaptım oldu’ anlayışına yer yok”

Yenimahalle Atakent esnafıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum’un geleceğini planlarken hemşehrilerimizin isteklerini her zaman ön planda tutuyoruz.

Yenimahalle Atakent esnafıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum’un geleceğini planlarken hemşehrilerimizin isteklerini her zaman ön planda tutuyoruz. Atakum’da ‘ben yaptım oldu’ anlayışına yer yok” dedi.


Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Yıldırım’ın organize ettiği kahvaltı programına katılan Başkan Taşçı, Atakumluların yönetimde söz sahibi olduğunu vurguladı. Atakum Belediyesi olarak 4 yıllık görev süreçleri boyunca Atakum’a rekor düzeyde yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden Taşçı, “Göreve geldiğimiz günden bugüne gerek ekonomik, sportif, sosyal projeler, gerekse sağlık, turizm ve ulaşım yatırımlarıyla Atakum’u yeni nesillere en güzel şekilde bırakabilmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza daha da yaşanılabilir bir kent sunabilmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda her zaman vatandaşlarımızı dinliyor, onların isteklerine göre hareket ediyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek yönetimde söz sahibi olmalarını sağlıyoruz. Atakum’un geleceğini planlarken hemşerilerimizin isteklerini her zaman ön olanda tutuyoruz. Atakum’da ‘ben yaptım oldu’ anlayışına yer yok” şeklinde konuştu.



“Durmak yok, çalışmaya devam”


Atakum Belediyesi olarak planlama aşamasında olan birçok proje için ilk kazmayı vurmaya hazırlandıklarını ifade eden Başkan Taşçı, “İlçemizin öncelikli eksiklerini tamamlama noktasında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam ediyor. Bugüne kadar vatandaşlarımızla buluşturduğumuz 80’i aşkın projeye ek olarak, birçok projemiz için de ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyoruz. Atakum Belediyesi olarak vatandaşlarımızın daha da yaşanılabilir bir kentte yaşayabilmesi adına dur durak demeden çalışmaya devam ediyoruz. Hayalimizdeki şehir Atakum için durmak yok, çalışmaya devam diyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.