GENEL - 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:13

-İlkadım’da "Sıfır Atık Projesi" eğitimi

A
A
A
-İlkadım’da "Sıfır Atık Projesi" eğitimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında İlkadım’da eğitim verecek okul yetkilileri için eğitim programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında İlkadım’da eğitim verecek okul yetkilileri için eğitim programı düzenlendi.


İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen projenin amacı, okullardan başlayarak tüm ilçe de sıfır atık sağlayabilmek. Eğitim, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe tarafından verildi. Proje kapsamında öğretmenlere yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştiren İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, kamu binalarına, kağıt, plastik, metal, cam, organik atıklar ve elektronik atıkların ayrı ayrı toplanarak yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla toplama kutuları yerleştirileceğini açıkladı. Atıkların yerinde ayrıştırılmasının sağlanması için gerçekleştirilen eğitimlerle ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağı belirtildi.


Projenin ekonomiye ve çevreye büyük fayda sağlayacağını belirten İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Köksal Sarıcaoğlu, "Belediyenin en büyük işlerinden biri temizlik işidir. En önemli hususlardan biri de atıkların aynı cins atıklar olmamasıdır. Kimisi kağıt, kimisi plastik, kimisi cam, kimisi metal. Bütün bu atıkları toplayıp ayrıştırmak ekstra bir külfet anlamına geliyor ve bu külfet hepimizin cebinden çıkıyor. Hem masrafları ortadan kaldırmak hem giderek büyüyen plastik atık sorunlarını çözmek hem de ayrıştırmaya harcanan enerjinin daha verimli alanlara kaydırılması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğüyle Sıfır Atık Projemize daha da büyük önem veriyoruz. Sadece atıkların ayrıştırılması değil raporlarının da sağlanabilir olması adına proje büyük önem taşıyor. Bu proje ile ayrıştırılan atıklar dönüştürülürken amaç sıfır atık oluşturmak" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.