YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 14:14

KARANFİL, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

A
A
A
KARANFİL, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademi Kulübü tarafından “Yaşadığınız İl Nasıl Yönetiliyor” programı çerçevesinde öğrencilerle buluşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, mesleki deneyim ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Karanfil’in özgeçmişinin slaytlarla sunulmasının ardından, öğrenim hayatından mülki idare mesleğine girişine kadar bir çok farklı konuda kendisine iletilen soruları içtenlikle cevapladı.
Karanfil mesleki tecrübelerinden bahsederken, “Bir insanın becerisi, kendini yetiştirme şekli dolayısıyla geleceği, yine tamamen kendisine bağlı. Yani bir anlamda hayattan ne istediğiniz ne olabileceğinizi belirliyor. Günümüzde her konuda olduğu gibi eskiye nazaran daha hızlı bir yarış var ve sizlerde şu an bu yarışın içerisinde hatta tam merkezindesiniz. Başarmanın şartı; kendinizle alakalı olan alanda bir irade koymanız ve bu iradeyi sürdürülebilir kılmanız konusunda göstereceğiniz gayrette saklı. Sizlerin gençler olarak bir yol haritanızın olması gerekiyor. En başta bilmeniz gereken ise her mesleğin önemli ve zor olduğu. Her mesleğin kendine has problemleri, handikapları vardır. Ama sizler yaptığınız işi severek yapıyor ve bu konuda bir irade ortaya koyabiliyorsanız, bir gün mutlaka başaranın da mimarı olacaksınız” dedi.
Kamu yönetiminde birçok farklı alanda hizmetlerin içinde bulunduğunu ancak bu birlikteliğin kendisini öğrencilik yıllarına götürmesi adına farklı bir deneyim olduğunun altını çizen Karanfil, nazik davetlerinden dolayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı’na, yönetime ve tüm kamu yönetimi öğrencilerine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir