YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 16:21

LÖSAM`DAN `YENİ YILA MERHABA` EĞLENCESİ

A
A
A
LÖSAM`DAN `YENİ YILA MERHABA` EĞLENCESİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören lösemili çocuklar için yılbaşı eğlencesi düzenlendi.
Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) tarafından Çocuk Hastanesi’nde düzenlenen eğlencede lösemili çocuklar yılbaşını kutladı. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak yaptığı konuşmada, "Samsun Lösemili ve Kan Hastalıkları Çocukları Derneği yılbaşı kutlamasını lösemili çocuklar için yapıyor. Lösemili çocuklarımız hem serviste yatılı olarak hem de poliklinikte ayakta takip ediliyorlar. Bu çocuklara hastane ortamını daha sevimli hale getirmek için bazı etkinlikler yapıyoruz. Yılbaşı eğlencesi bu etkinliklerin bir parçasıdır. Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği hastaların tedavilerini sürdürebilmeleri için yol, giyecek, giyim yardımlarının yanında; yılbaşında, 23 Nisan’da, dini bayramlarda hasta ziyaretleri ve hediye dağıtımları yapmaktadır. Etkinliklerimiz insanların her zaman bir yardıma ihtiyaç duyabileceği tezine dayanıyor. Hepimizin yarın ne olacağı belli değil, bir gün bizim de yardıma ihtiyacımız olacaktır. Sağlıklıyken insanlara yardım edebiliyorsak, muhtaç olduğumuzda bize de bir yardım eden bulunacaktır. Bu tür etkinliklere gerek personelimizin gerekse Samsunlu hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz" dedi.
Etkinliğe; Rektör Yardımcısı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, öğretim üyeleri, dernek gönüllüleri, OMÜ Sağlık Kulübü üyeleri, hasta yakınları ve personel çocuklara destek verdi.
Ardından Noel Baba kostümü giymiş gönüllüler tarafından, oyuncak, bebek, araba gibi çeşitli oyuncaklar dağıtılarak tedavi gören çocuklar sevindirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir