POLİTİKA - 23 Mart 2019 Cumartesi 18:06

Erhan Usta: "İşi ustasına bırakmak gerekir"

A
A
A
Erhan Usta: "İşi ustasına bırakmak gerekir"

Bağımsız Samsun Milletvekili ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Samsun’un bütün sorunlarını bildiğini ve yapılacak projelerle bunları çözeceklerini söyledi.

Bağımsız Samsun Milletvekili ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Samsun’un bütün sorunlarını bildiğini ve yapılacak projelerle bunları çözeceklerini söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı mitingde vatandaşlara seslendi. Yağmura rağmen çok sayıda vatandaş Erhan Usta’yı desteklemek için meydanda toplandı. Ailesiyle birlikte platforma çıkan Usta, 31 Mart seçimleri için destek isteyerek, projelerini sıraladı.



"İşi ustasına bırakmak gerekir"


Samsun’u geliştirecek projelerinin olduğunu belirten Usta, "Samsun’un elindeki imkanlarla Türkiye’nin lider illerinden biri olması gerekir. Günümüzde kalkınma sadece merkezi yönetimin yatırımları ile savunulmaz. Her bölgenin kendi yerel kaynaklarını en iyi şekilde kullanması gerekir. Bunun için de işi ehline, ustasına bırakmak gerekir. Samsun elinde bulundurduğu imkanları değerlendirememiştir. Her ilçemizin potansiyelini harekete geçireceğiz. Her ilçemiz cazibe merkezi olacak. Köy yolları hızlı bir şekilde ele alınacak. Samsun-Asarcık Yolu, Doğu Çevre Yolu ve ilçelerimizin ulaşımını sağlayan yollar bir planlama ile ele alınacak. Kardeşlerim önümüzdeki 5 yılda Samsun’da kişi başı geliri yüzde 32 artıracağız. 141 bin istihdam sağlayacağız. Projelerimiz hazır. Samsunu medikal sanayide bir dünya merkezi haline getireceğiz. Samsun’da bilim ve teknoloji kampüsü kuracağız. Organik yaşamın destekleneceği sağlık kampı kuracağız. Sinema ve dizi filmlerin çekileceği film platosu kuracağız. Aycacık’ta kuracağımız futbol kamp alanı ile spor kulüplerin kamp yapmasını sağlayacağız. Turizm potansiyelini harekete geçirecek çalışmalar yapacağız. Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Terme Simenlik Gölü, Ladik Gölü, Alaçam Geyikkoşan gibi projeleri hayata geçireceğiz. Havza’da termal turizm, Yakakent, Alaçam’da deniz turizmini geliştirecek çalışmalarımız var. Tarımsal sanayiyi geliştireceğiz. Samsun’un kenevirinin Samsun’da işlenerek ürüne dönüştürülmesini sağlayacağız. Deniz ürünlerini konserve ve dondurulmuş ürün olarak değerlendirileceği fabrikaların açılmasını sağlayacağız. Tohum bankası kuracağız. Samsun’da manda ürünlerini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Soğuk hava depoları yapacağız. Samsun’u süs bitkileri üretiminde önemli bir merkez haline getireceğiz. Şehircilikle ilgili önemli önemli adımlar atacağız. Şehrimizi kapsayan bir master planı hazırlayacağız. Daha bir çok şeyi birlikte başaracağız. Zorlukların farkındayız. Çözüm yollarını biliyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Seçil Erzan davasında mağdur sayısı 27’ye yükseldi Yüksek kar getirili "Fatih Terim fonu" vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan davasında 1 yeni mağdur daha ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamenin ana dava dosyasıyla birleşmesiyle mağdurların sayısı 27’ye yükselirken, Erzan hakkında istenen hapis cezası da 87 yıldan 285 yıla kadar yükseldi. Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 26 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan’ın davasında 1 yeni mağdur daha ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca birleştirme talepli düzenlenen iddianamenin kabul edilmesiyle mağdur sayısı 26’dan 27’ye yükseldi. ‘’Bankada yönetici olduğundan hem de eşimin ailesinin akrabası olmasından dolayı kendisine güvendim’’ Hazırlanan iddianamede, Fatih Altıntaş ‘müşteki’ sıfatıyla, Seçil Erzan ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Müşteki Altıntaş’ın ifadesine yer verilen iddianamede, ‘’2018’de eşimin köyünü ziyaret ettiğim sırada, orada Seçil Erzan’ı görmüştüm. 2023’de Erzan beni arayarak bankanın bünyesinde zengin kişilerin de bulunduğu gizli fonlar olduğunu, bunu kendisinin yönettiğini ve yatırım yapmayı düşünüp düşünmediğimi sordu. Ben de hem bankada yönetici olduğundan hem de eşimin ailesinin akrabası olmasından dolayı kendisine güvendim. Erzan’a amcama karşı açmış olduğumuz bir arsanın ortaklığının giderilmesi davası sonucu satışından gelen 78 bin doları verdim. Parayı verdiğime dair herhangi bir belge almadım. Kendisine vermiş olduğum paradan ne kadar kazanacağımı ve ne zaman alacağımı sorduğumda bana net bir cevap vermemesi, aynı zamanda bana sürekli ‘fona katılması için yeni kişiler bul, bulursan sana da pay veririm’ demesi üzerine kendisinden şüphelenmeye başlamıştım. Zararım giderilmedi, şikayetçiyim’’ ifadelerine yer verildi. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Seçil Erzan hakkında talep edilen hapis cezası da 87 yıldan 285 yıla kadar yükseldi.
İzmir Göztepe’de şampiyonluk kutlama planları değişti Göztepe CEO’su Kerem Ertan, değişen lig fikstürü nedeniyle şampiyonluk kutlamasına sanatçı Levent Yüksel’in katılamayacağını ifade ederek, “Maçı başka bir gün oynama konusunda girişimlerimiz olsa da son hafta olması nedeniyle bunu değiştirtemedik. Bu nedenle maalesef planladığımız şekilde Levent Yüksel o gün bizimle olamayacak” dedi. Göztepe CEO’su Kerem Ertan gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) açıklanan programa göre ligde son haftada 11 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Gürsel Aksel Stadı’nda Bodrum FK ile karşılaşacaklarını ifade etti. Ligde play-off ve düşme hattındaki takımların maçlarının aynı gün ve saatte başlayacağını söyleyen Ertan, Bodrum FK maçının başka bir gün oynama konusunda girişimlerinin olduğunu dile getirerek, "Ligin son haftası olması nedeniyle bunu değiştirtemedik. Bu nedenle maalesef planladığımız şekilde Levent Yüksel o gün bizimle olamayacak. Kendisinin aynı gün Ankara’da senfoni konseri var. Kendisi maç öncesinde video konferansla stada bağlanacak. Kendisi de gelemediği için çok üzgün. Ancak Levent Yüksel, kulübümüzün 99. kuruluş yıl dönümünde bizimle olacak. O gün Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki şampiyonluk ve yaş günü kutlamasında konser verecek" şeklinde konuştu. “Güzel bir seremoni yapacağız” Ertan, Bodrum FK maçının ardından kupa töreninin yapılacağını belirterek, "Maçtan sonra saat 19.00 civarında kupa merasimi başlayacak. Güzel bir seremoni yapacağız. Oyuncular ve Süper Lig’e çıkmamıza emek verenler, kurulacak platforma çıkacak. Daha sonra da takım üstü açık otobüsle bir tur yapacak. Maça giremeyenler için paten sahasında ekran kurulacak" dedi. Öte yandan Göztepe’nin bir önceki başkanı Mehmet Sepil’in onursal başkan ilan edileceği öğrenildi. Bu nedenle Bodrum FK maçından önce kulüp başkanı Rasmus Ankersen’in de katılımıyla Sepil için tören düzenleneceği bildirildi.
Bursa Başkan Özel: "YESAŞ’ın marka değerini artıracağız" Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın 42. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Yenişehir’imizin marka değeri olan YESAŞ’ı, eski günlerde olduğu gibi yukarılara taşımak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Yenişehir Belediyesi’nin iştiraki olan Yenişehir Ekmek Sanayii Ticaret A.Ş.’nin (YESAŞ) 42. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Geçmiş dönem YESAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri’nden sadece 1 kişinin katıldığı Genel Kurul’da yeni yönetim de belirlendi. YESAŞ’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Başkan Ercan Özel seçilirken Yönetim Kurulu üyeleri de Servet Çetik, Koray Aydın, Hakan Karaakın, Rahmi Demirel, Ali Çağrı Sal ve Hasan Buran’dan oluştu. YESAŞ’ın geçmiş döneme ilişkin faaliyet raporu ile bilanço gelir-gider tablosu raporu okundu. YESAŞ’ın yetkililerinin açıklamaları, hazırladıkları resmi belge ve raporlara göre; şirketin kasasında 1 milyon 456 bin lira para olması gerekirken, 196 bin 673 lira 35 kuruş olduğu ortaya çıktı. 1 milyon 259 bin 336 lira paranın raporlara göre kasada bulunmadığı genel kurul üyeleri tarafından tespit edildi. YESAŞ Genel Kurulu, bu nedenlerle hem faaliyet raporunu hem de mali bilanço gelir gider tablosunu oy birliğiyle reddetti. Öte yandan geçmiş dönem Yönetim Kurulu, oy çokluğuyla ibra edilmedi. Genel Kurul’un ardından açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Genel Kurul’un hayırlı olmasını diledi. Yeni bir görev ve sorumluluk üstlendiklerini vurgulayan Başkan Ercan Özel, yapılacak olan çalışmalara her türlü katkıyı sunacaklarını dile getirdi. Başkan Ercan Özel, “Bazı sıkıntılar ve sorunlar yaşanmış olabilir. Ama ortaklarımız ve yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimizle birlikte YESAŞ’ı eski güzel günlerine döndürmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. YESAŞ’ın kuruluşuna öncülük eden Yenişehir eski Belediye Başkanı Vedat Şemaki’yi rahmetle anan Başkan Ercan Özel, “Yenişehir’imize güzel bir marka değeri kazandırdı. Birçok belediye Yenişehir’i örnek alarak iştirakler kurdular. Şimdi biz de Yenişehir’imizin marka değeri olan YESAŞ’ı daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Bunun için elimizden ne geliyorsa, yöneticilerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.