KÜLTÜR SANAT - 20 Nisan 2019 Cumartesi 16:41

7. Geleneksel Çocuk Şenliği dev boyama etkinliği ile başladı

A
A
A
7. Geleneksel Çocuk Şenliği dev boyama etkinliği ile başladı

Samsun’da “7.

Samsun’da “7. Geleneksel Çocuk Şenliği” dev boyama etkinliği ile başladı.


7. Geleneksel Çocuk Şenlikleri Bulvar Alışveriş Merkezi’nde (AVM) start aldı. Çocuklar, meydan alanına kurulan dev bir alan üzerine, rengarenk boyalarla hayallerini yansıttılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri yüzlerce çocuğun katılımı ile yaklaşık 100 m2 bir alana kurulmuş olan özel alanda gerçekleştirilen boyama etkinliğinde renkli görüntüler oluşturdu.


Akrilik boyama tekniği ile tamamen özgür temalı işlenen çalışmalar, çok renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar bayram sevincini dolu dolu yaşarken, Bandırma Vapuru ve Atatürk silueti çalışması, bahar figürleri ve 23 Nisan kutlama mesajları oldukça dikkat çeken çalışmalar arasında yer aldı. Bu büyük organizasyona Sakarya İlkokulu öğretmeni Tolga Akkuş, Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü ve Kazım Orbay İlkokulu öğretmeni Esra Ekşi, Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu öğretmeni Oya Ankaralı, Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Hülya Akdağ ve yüzlerce öğrenci katıldı.


Etkinlik hakkında konuşan Bulvar AVM Pazarlama Müdürü Leyla Ege Alan, “23 Nisan etkinliklerimiz başladı. Çocuklar için dev bir tuval alanı oluşturduk. Onları da tamamen özgür bıraktık ve konu vermedik. 100’lerce öğrenci kendi hayal ettikleri kareleri resmettiler. Çok güzel resimler ortaya çıktı. Boyama etkinlikleri ile şenliğimiz başlattık. Burada çizilen resimleri bazı okullar sergilemek için istediler. Muhtemelen bu tuvalleri isteyen okullarımıza hediye edeceğiz” dedi.


Etkinlik hem çocuklar hem de büyükler üzerinde büyük bir coşku oluşturdu. Tamamen çocuklarca yapılan resim çalışmaları ilgiyle takip edildi. Etkinlikler, Türkiye’nin en sevilen ve en çok izlenen çizgi dizisi "Kral Şakir" ile devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı, milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasında yeni anayasa konusunun da konuşulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişen şartlara göre anayasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel’in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi. CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel’in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kaval’a konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.