DÜNYA - 02 Ocak 2012 Pazartesi 17:41

SBK`NIN İLK YARI KARNESİ

A
A
A
SBK`NIN İLK YARI KARNESİ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun Basketbol Kulübü’nün (SBK) 11. haftanın ardından geride bıraktığı 1. devrenin karnesinde Colleen Mary Miller 226 sayı ile takımın en skorer oyuncusu oldu.
Geçen sezonu türlü sıkıntılar içersinde Doğa Comba ve Cansu Aslan dışında tüm oyuncularını hatta Baş Antrenör Caner Yıllar’la bile yollarını ayıran SBK’da bu sezon Başkan Ahmet Öztürk takım yönetimiyle birlikte değiştirdi. Takıma yeni katılan oyuncuların birbirleri ile uyumu merak konusu olurken Yıllar’ın gidişinden sonra takımın başına getirilen yardımcı antrenör Kaan Artun’un oyuncuları 11 hafta sonunda 7 galibiyet alarak ligi 5. sırada 18 puanla bitirdi.
Yaş ortalamasına bakıldığında ligin en genç ekiplerinden biri olarak göze çarpan SBK’da Colleen Mary Miller 11 maç sonunda 226 sayı atarak takımın sayı lideri oldu. Takımda asist liderliğini de Colleen Mary Miller’in ikizi Kelly Marie Miller 39 asistle elinde bulundururken, Jayne Katherine Appel ise 104 ribaunt ve 11 blokla takımın göze çarpan diğer oyuncusu oldu.
Colleen Mary Miller’in dışında takımda rakip potaya en çok sayı atanlar ise Jillian Latrice Robbins 152 sayı, Jayne Katherine Appel 105 sayı, Melike Bakırcıoğlu 100 sayı, Kelly Marie Miller 93 sayı ve takım kaptanı Deniz Çolakoğlu ise 85 sayı ile takımlarına katkıda bulunmaya çalıştılar.
Asist sıralamasında ise 39 asist ile Kelly Marie Miller’in dışında 34 asistle Melike Bakırcıoğlu, 22 asistle Jayne Katherine Appel ve Colleen Mary Miller, 20 asist ile Gökçe Doğan takımlarına katkıda bulunan diğer oyuncular oldu. Buna göre takımın en iyi ilk beş oyuncuları ise Colleen Mary Miller, Melike Bakırcıoğlu, Deniz Çolakoğlu, Kelly Marie Miller ve Jayne Katherine Appel’den oluştu.
11 hafta sonunda Rabia Gülşah Çelebi, Colleen Mary Miller, Melike Bakırcıoğlu, Deniz Çolakoğlu, Jillian Latrice Robbins, Kelly Marie Miller, Jayne Katherine Appel ve Gökçe Doğan her maçta forma giyerken, Tuğçe Murat 8, Doğa Comba 6, Gamze Karataş 2, Cansu Aslan ve Aygün Ayyıldız ise 1 maçta forma şansı bulabildiler. İlk yarıda Colleen Mary Miller 6 saat 16 dakika 3 saniye maçta en uzun süre alan oyuncu olurken, bunu ikizi Kelly Marie Miller 5 saat 51 dakika 16 saniye ile takip etti. En az süre alanlar
ise Gamze Karataş 7 dakika 43 saniye, Cansu Aslan 7 dakika 33 saniye ve Aygün Ayyıldız ise sadece 17 saniye maçta süre alan oyuncular oldu.
Melike Bakırcıoğlu 69 kez 3 sayılık atış denemesinden 19’unu potaya sokarken, Deniz Çolakoğlu ise 18 kez 3 sayılı atış denemesinde sadece 7’sini potaya sokma başarısını gösterdi. Tuğçe Murat, Gamze Karataş, Aygün Ayyıldız ve Cansu Aslan’ın ise forma giydiği süre içersinde 3 sayılık atış denemelerinde bile bulunmadılar.
SBK kendi evinde oynadığı 5 maçın 3’ünü kazanırken 2 maçtan da mağlup ayrıldı. Deplasmanda oynadığı 6 maçın ise 4’ünü kazanan SBK 2 maçtan eli boş döndü. En farklı galibiyetini 11. hafta kendi evinde karşılaştığı Optimum TED Ankara Kolejliler karşısında alan SBK rakibine 25 sayı fark atarken, en farklı mağlubiyetini de 4. hafta yine kendi evinde karşılaştığı Galatasaray Medical Park’tan 25 sayı farkla sahadan mağlup ayrıldı.
Takımın en hırcın oyuncusu 35 faul ile Jillian Latrice Robbins olurken, sırasıyla rakiplerine Jayne Katherine Appel 33 faul, Deniz Çolakoğlu 28 faul ve Colleen Mary Miller ise 27 faul yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.