GENEL - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 17:27

İmamoğlu’ndan Deveci’ye teşekkür

A
A
A
İmamoğlu’ndan Deveci’ye teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye ev sahipliği için teşekkür ederek, “Beraber güzel başarılara imza atacağız” dedi.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılı kutlamaları için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve parti yöneticileri ile Samsun’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu yoğun ilgi gördü. İmamoğlu, Atakum’da katıldığı birçok programda coşkuyla karşılandı.



“Karadeniz’in çocuğu”


İmamoğlu’nun Türkiye’nin sevgilisi olduğunu söyleyen Deveci, “Doğal olarak Samsun’un ve Karadeniz’in de sevgilisi. Ekrem başkanımız Karadeniz’in çocuğu. 19 Mayıs 1919’un 100. yılında, 100. yıl coşkusu Ekrem İmamoğlu coşkusuyla Samsun’da bütünleşti, ikisi bir araya geldi ve Atatürk’ün doğduğum kent dediği Cumhuriyetin başkenti Samsun’dan Ekrem İmamoğlu sevgisini tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya ilan ettik bugün” diye konuştu.



“Cemil başkanımızın yanındayız”


Başkan Deveci’nin ev sahipliğinde Samsunlularla buluşmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden İmamoğlu ise, “Hele hele tarihi bir günde Samsun’da olmak büyük bir mutluluk. Atamızın Samsun’a çıkışının 100. yıldönümünü kutlamak bizim jenerasyona nasip oldu. Bir daha 100. yıl yok. İnşallah 200. yıl olacak. Sevgili başkanımın ev sahipliğinde bu tarihi günde Samsun’u yaşamak, Atamızı hissetmek benim için büyük bir onur ve gurur. Cemil başkanıma başarılar diliyorum. Biz onun yanında olacağız, o bizim yanımızda olacak. Hep beraber güzel başarılara imza atacağız. Aynen Atamızın Samsun’a çıkışındaki ruhu gibi, bir arada milli birlik ve beraberlik içerisinde Samsun’da, İstanbul’da ve Türkiye’nin birçok şehrinde Türkiyemizin geleceği için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Araştırmacılar bir araya geldi, 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma görüşülecek Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılacak olan Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi’nin açılışı yapıldı. Sivas’ta Türkiye, Azerbaycan, ABD, İspanya, Portekiz gibi 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışmanın görüşüleceği 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi başladı. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin açılışı yapıldı. SBTÜ konferans salonunda düzenlenen açılışa SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un yanı sıra birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Biz üniversite olarak rektörümüzün önderliğinde bilimsel çalışmalara çok büyük kıymet ve önem veriyoruz. Üniversitemiz her yıl 1 ya da 2 kongreye ev sahipliği yapmaktadır. Bu kongreler bizim açımızdan son derece kıymetli. Uluslararası bir kongre olduğu için tüm dünyadaki araştırmacılarla bir araya gelerek işbirliği yapma imkânına sahibiz” dedi. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Kökten ise kongre hakkında bilgiler vererek, “3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongre’mize yüz yüze ve online olarak 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma ile başvuru yapıldı. Kongremizin ilk gününde toplam 5 oturum yüz yüze yapılacak” şeklinde konuştu. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptığı konuşmasında, “Bu kongre çeşitli araştırmaların sunulacağı bir kongre olacak. Üniversitelerin temel fonksiyonları eğitimin yanı sıra bilimsel araştırmaları gerçekleştirmektir. Burada da hem ülkeye hem de insanlığa faydalı olacak şekilde sunmaktır. Kongreler, konferanslar ve sempozyumlarda bilimsel çalışmaların diğer bilim insanlarıyla, öğrencilerle toplumun diğer kesimleri ile paylaşıldığı ortamlar olmaktadır. Dolayısıyla bilim insanları arasında bilgi alışverişinin, hem dünyadaki diğer bilim inşalarının yaptığı çalışmaların takibi açısından bu tür programları çok önemsiyorum. Öğrenciler için de bu tip programların büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Güzel bir bilimsel etkinlik ve bilim paylaşımının olacağını düşünüyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Kongrenin ilk oturumu konferans salonunda başladı.