DÜNYA - 04 Ocak 2012 Çarşamba 21:24

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 1. LİGİ

A
A
A
TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 1. LİGİ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun Basketbol Kulübü (SBK) ligin ikinci yarının ilk maçında kendi sahasında İstanbul Üniversitesi’ne 74-73 mağlup oldu.
Maçın ardından basın toplantısı yapan SBK Antrenörü Kaan Artun, "Sezonun en kötü basketbollarından birini oynadık. Hafta sonu oynadığımız Optimum TED Ankara Kolejliler maçına yakın bir basketbol bile oynayamadık. İstanbul Üniversitesi’nin bu maça çok asılacağını biliyorduk. Bizim için de kendi sahamızda oynadığımız her maç çok önemliydi. İkinci yarıya galibiyet ile başlamak istiyorduk. Maçta çok kötü bir ilk yarından sonra güzel bir ikinci yarı çıkarmaya çalıştık ancak olmadı. Yaralarımızı sarıp, Homend
Antakya Belediye maçına hazırlanacağız" dedi.
Basit hatalardan dolayı maçı kaybettiklerini belirten SBK’lı oyuncu Rabia Gülşah Çelebi, "Kendi basit hatalarımızdan dolayı tek sayı ile maçı kaybettik. Bundan sonraki Homend Antakya Belediye maçına bakacağız. Bundan sonra her şey daha iyi olacak" diye konuştu.
Takım olarak çok iyi bir mücadele ettiklerini söyleyen İstanbul Üniversitesi Antrenörü Alper Durur, "Çok ihtiyacımız olan bir maçı kazandık. Maç iki tarafa da gitti geldi. Sonuçta ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. SBK’ya bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Hak edilen bir galibiyet aldıklarını ifade eden İstanbul Üniversiteli oyuncu Esra Erden Atacan, şunları söyledi: "Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Çok iyi mücadele ettik. Kesinlikle bu maçın bizim hakkımızdı ve kazandık. Bundan sonraki bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Önümüzde çok zorlu maçlar var."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Nihat Tokat: "Projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var" Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Nihat Tokat, "Şeref ve doğruluğun bir Fenerbahçe çizgisi olduğu algısını camiamız ve ülkemizin hak ettiği gibi tekrar güçlendirmek için şevkle çalışacağımızı beyan ederim. Ekibimle birlikte tüm projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Çok genç bir ekibim var, çok iyi Fenerbahçeliler" dedi. Fenerbahçe Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılıyor. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Nihat Tokat, "Yüksek Divan Kurulu başkanlığı onur ve ayrıcalığına talibim. Şeref ve doğruluğun bir Fenerbahçe çizgisi olduğu algısını camiamız ve ülkemizin hak ettiği gibi tekrar güçlendirmek için şevkle çalışacağımızı beyan ederim. Ekibimle birlikte tüm projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Çok genç bir ekibim var, çok iyi Fenerbahçeliler. Fenerbahçe’ye tutkuyla aşığım. Tuttuğum değil, tutulduğum takımdır Fenerbahçe. Geride kalan 2 sene boyunca bize muhteşem bir divan başkanlığı yapan Uğur Dündar ve ekibine teşekkür ediyoruz. Sizleri özleyeceğiz. Uğur Dündar’dan aldığımız, hissettiğimiz her toplantımızda Atatürk’ü iliklerimize kadar işledi. Bize onu öyle bir anlattı ki ben de eğer seçilirsem aynı onun yolundan gideceğim. Sosyal faaliyetleri arttırmak için atölye, resim kursları, fotoğraf kursları bunlar ücretsiz olacak. Faruk Ilgaz Tesisleri 17-18 saat yaşayan bir yer olacak mottomuz bu. Genel kurullarımız çok uzun sürede geliyor. Bunu da 45 günde bir yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.