YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:32

BÜYÜKŞEHİR, DAĞI ERİTİP ŞEHRE SERİYOR

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR, DAĞI ERİTİP ŞEHRE SERİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi, taş ocağında günde 3 bin ton üretim yaparak şehrin alt ve üst yapısında kullanıyor. Dağı eritip şehre seren belediye, kendi işini kendi yaparak 1.5 milyon TL tasarruf sağlıyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesindeki Atakent Taş Ocağı’nda günde 3 bin ton üretim yaptığını söyledi. Samsun’da iki tane taş ocağı tesislerinin bulunduğunu belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bunlardan biri Atakent Taş Ocağı, diğeri de Ankara yolu Adalar mevkisindeki büyük taş fabrikasıdır. Buradaki taş ocağından günde 3 bin ton, yaklaşık bin 500 metreküp civarında üretim yapıyoruz. 10 ay içerisinde 450 bin metreküp civarındaki bir üretim gerçekleştirdik. Adeta bir dağı eritip küçük parçalara dönüştürüyoruz. Bunu Tekkeköy ilçesinden Taflan’a kadar şehrin her tarafında, insanımızın hayatının en önemli konfor olayı olan yollarda kullanıyoruz. Bu işlerin şüphesiz bir bedeli var. Ama başka bir şey var ki, bizler akşam saatlerinde evlerimize çekildiğimizde işçilerimiz burada 24 saat üretim yapıyor. Onun için ben bunlarla gurur duyuyorum” dedi.
Taş ocağının ekonomik olarak verimli bir tesis olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Biz buradaki yıllık 450 bin metreküp yani 900 bin ton civardaki üretimi müteahhit eliyle yapsaydık yüzde 40 daha fazla ödememiz gerekirdi. Biz buradaki işlere 5 milyon TL para ödüyorduk, şu anda taş kırma makinesi ile bu işleri 3.5 milyon TL’ye mal ediyoruz. Bu makineyi 2 milyon TL’ye aldık ve 2 yılda kendini amorti edecek. Birçok büyükşehir belediyelerine bu örneğimizi anlatıyoruz. Bu tür tesisler dünyada çok yaygın değil. Biz bu makineyi gittik Almanya’da bulduk ve getirdik. Aldığımız firma da periyodik olarak gelip bakımını yapıyor. Taş kırma makinemiz 3 ay daha burada kalacak ve daha sonra Tekkeköy ilçesinden Büyüklü beldesine kadar olan yol çalışmasını yapmak için Tekkeköy’deki taş ocağına götüreceğiz. Şuanda burada üretilen taşları ağırlıklı olarak Adnan Menderes Bulvarı Kurupelit Körfezi’ne kadar yaptığımız işlerde ve Balaç’tan Yeşilkent’e inen Barış Bulvarı’nın inşaatının alt yapı malzemelerinde kullanıyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir