YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 12:47

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HİPNOZ

A
A
A
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HİPNOZ

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Şevket Kalyoncu tarafından sağlık çalışanlarına toplu telkinle hipnoz uygulandı.
Gazi Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda verilen hipnoz seminerine personelin yoğun ilgisi dikkat çekti. Hipnoz konusunda çeşitli eğitimler alan Opr. Dr. Şevket Kalyoncu, hipnozun, çevresel ve de düşüncesel uyaranlardan kısa bir süreliğine uzaklaşarak telkin alabilme düzeyine erişmek olduğunu belirtti. İnsanların kendi yaşamlarında ve çevrelerinde karşı karşıya kaldıkları çeşitli durumların, psikolojik denge ve ruh sağlığı üzerinde etkiler oluşturduğundan söz eden Kalyoncu, "Hipnoz sırasında birey kontrollü bir şekilde dış dünyadan uzaklaşır ve kendisine verilen telkinleri eleştirilmeden, analiz etmeden merkezi sinir sistemine ulaştırır. Hipnozu uygulayan kişi bu metodu kullanma yetkisine ve becerisine sahip bir kişi olmalıdır. Kişi kendi isteğiyle belirlediği amaca ulaşmak için hipnozu uygulayacak kişiye tam anlamıyla güven duymalıdır. 5-6 yaşlarındaki çocuklardan başlayarak isteyen, inanan herkese hipnoz uygulanabilir. Ancak iletişim kurulamayacak yapıdaki zeka özürlü ve çok yaşlı kimselerde yapılan uygulamalar sonuç vermez. Hipnozun olumsuz bir etkisi yoktur. Tam aksine kişinin hayatına olumlu yansımaları vardır. Bizim anlatmak ve dikkat çekmek istediğimiz husus, zihinlerimizde oluşturduğumuz ve değişmesine ihtimal vermediğimiz kalıpların nasıl kıracağımızı öğrenmek ve ışık tutmak" dedi.
Seminerde hipnoz esnasında kesinlikle bir uyku hali olmadığını, aksine hipnozda iken kişinin bilincinin açık olduğunu, kontrolünü kaybetmediğini çeşitli video gösterimleriyle de destekleyerek anlatan Kalyoncu, konuyla ilgili olarak seminerin sonunda katılanlara toplu halde telkinle hipnoz uyguladı.
Hastane çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği hipnoz seminerinin önümüzdeki günlerde tekrar yapılması planlanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir