YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:52

ÇARŞAMBA`DA ÇATAK PROJESİ TANITILDI

A
A
A
ÇARŞAMBA`DA ÇATAK PROJESİ TANITILDI

Samsun Çarşamba İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen ’’Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerinin Korunması Projesi’’ (ÇATAK) kapsamında Gökçe Çakmak Köyü’nde çiftçilere yönelik seminer düzenlendi.
Çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim seminerinde proje kapmasında hedeflenenler anlatıldı. Çarşamba Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Fadime Turan ÇATAK ile ilgili bir sunum yaparak çiftçileri bilgilendirdi. Fadime Turan, "Çarşamba bünyesinde 2011 yılı itibari ile toplamda 62 çiftçimizle bu projeyi yürütmekteyiz. 2 bin dekar arazide gerçekleşen projemizin toplam maliyeti 270 bin liradır. Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan projede 2010 yılı itibari ile ilimiz 19 şanslı ilden birisi
olarak yerini almıştır" dedi.
Çarşamba’nın bereketli topraklara sahip olduğunu belirten Kaymakam Caner Yıldız, "Çarşamba Allah tarafında sevilen bir yer. Bakın Allah burayı sevmiş ki bu kadar bereketli toprağı buraya vermiş. Bizlerinde bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkması gerekiyor. Bu şekilde yapılan projeler toprağımızı en iyi şekilde değerlendirmek için yapılan projeler. Biz şimdi Çarşamba’da bir proje daha başlatacağız. Burada jeotermal enerji üretimi yapmak için kolları sıvadık, hocalarımız buraya inceleme yapmaya gelecekler.
Biz kendi enerjimizi üretirsek Çarşambamızda o derece zenginleşecektir" diye konuştu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir