GENEL - 02 Şubat 2012 Perşembe 14:05

HATAY DEVLETİ`NİN İLERİ GELENLERİNİN HEYKELİ YAPILDI

A
A
A
HATAY DEVLETİ`NİN İLERİ GELENLERİNİN HEYKELİ YAPILDI

Ünlü heykeltıraş Adil Çelik, 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne 63. il olarak katılan Hatay’ın Devlet Başkanı Tayfur Sökmen, Başbakanı Abdurrahman Melek ve dönemin parlamenterlerine ait balmumu heykellerini kendisine ait olan "Max Works" tekniği ile yaptı.
Eserleri Türkiye’nin birçok yerinde sergilenen heykeltıraş Adil Çelik, kendisine ait olan "Max Works" tekniği ile Hatay Devleti döneminde Devlet Başkanı olan Tayfur Sökmen, Hatay Devleti Başbakanı Abdurrahman Melek ve parlamenterlerin balmumu heykellerini yaptı. Kendisine ait bu tekniği kullanarak uzun bir çalışma döneminden sonra heykelleri hazır hale getirdiğini belirten Adil Çelik, dünyada tek olan "Marx Work" tekniği ile yapılan balmumu heykellerin her türlü hava şartlarına dayanma özelliklerinin
olduğunu belirtti.
Hatay Devlet Başkanı olan Tayfur Sökmen, Hatay Devleti Başbakanı Abdurrahman Melek ve parlamenterlerin balmumu heykelleri, Hatay’ın 63. il olarak Türkiye’ye katılma kararının alındığı tarihi vilayet binasının ikinci katında oluşturulan Hatay Devlet Müzesi’nde sergilenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir