ASAYİŞ - 03 Şubat 2012 Cuma 13:41

MARKETÇİNİN YANINDA ÇALIŞAN KIZA TACİZ DAVASI

A
A
A
MARKETÇİNİN YANINDA ÇALIŞAN KIZA TACİZ DAVASI

Samsun’da yanında çalışan 17 yaşındaki kıza tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 50 yaşındaki market sahibinin yargılanmasına başlandı.
İlkadım ilçesinde yanında çalışan 17 yaşındaki S.K. adlı genç kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yaklaşık 2.5 ay önce tutuklanan marketçi H.B.’nin (50) yargılanmasına başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık H.B., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Akşamüstü iş yerime geldim. Diğer kasiyer olan kızdan bana tatlı göndermesini istedim. Çalışmak için ofisime geçtim. Bir süre sonra S.K. elinde tatlı ile geldi. Ben S.K. hanıma tatlı yemesini teklif ettim.
Yemeyeceğini söyledi. İşinin başına döndü. Ben tatlı yemesi için zorlamadım. Bu olaydan 1.5 ay önce iş yerimden kaybolan fiş ve para vardı. Kendisine fişi ve parayı görüp görmediğini sordum. Fiş ve para görmediğini söyledi. İşinin başına döndü. Sonra yanıma geldi ve bir daha işe gelmeyeceğini söyledi. Sinirli bir şekilde ayrılıp gitti. Ben mağdureyi tuvalette sıkıştırmadım, öpmedim ve tacizde bulunmadım" dedi.
Mağdur S.K ise patronunu suçlayarak, "Ben söz konusu markete bu olaydan 4 ay önce girdim. 400 TL para alıyordum. H.B. olay günü tatlı istedi. Diğer arkadaş N.G. tatlı kabını bana verdi ve ben de götürdüm. H.B.’nin marketin ikinci katında ofisi vardı. Akşam 20.00-21.00 saatleri arasıydı. Tatlısını verdim. Bana ’Sen de yer misin?’ diye sordu. Ben de yemeyeceğimi söyledim. Sonra odasından çıktım. Üst katta boyaları raflara diziyordum" diyerek ağlamaya başladı.
Hakimin niye ağladığını sorması üzerine S.K., "Benim polise verdiğim ifadem doğrudur. Ben marketin üst katında görevliydim. N.G. ile H.B. beyin odasını temizleyecektik. Odası çok dağınıktı. O sırada H.B. kasada idi. N.B.’den tatlı istedi. N.G. tatlı almak için aşağı indiğinde ben H.B.’nin odasını temizledim. H.B., N.G.’ye ’S.K.’ye tatlı ver getirsin’ dedi. Ben de H.B.’ye ’Yukarı çıkacaksınız. Tatlınızı siz alın’ dedim. Bana ’Olsun, sen getir’ dedi. N.G. bana tatlıyı verdi, ben de H.B.’nin ofisine
götürdüm. Patronum H.B. bana zorla tatlı yedirmeye çalıştı. Sonra armut getirmemi söyledi. Gittim, armut getirdim. Beni yanına oturttu. Armudun yarısını yemeden beni salmayacağını söyledi. Saçıma tatlı sürüldüğünü anladım. Odasından çıktım, lavaboya girdim. Kapıyı arkadan kilitlemeyi unutmuşum. O sırada saçımı yıkıyordum. H.B. lavabonun kapısından içeri girdi. Kapıyı içeriden kilitledi. Lavabo kapısı ile tuvaletin kapısı aynıydı. Ben de tuvaletin kapısına yöneldim. İçeri girmesin diye çabaladım. Eliyle
ağzımı kapattı. Belime sarıldı ve beni öpmeye başladı. Tacizlerini sürdürdü, sonra da gitti. Ben ağlamaya başladım. Odasına gidip bir daha işe gelmeyeceğimi söyledim. Dükkandaki kızlara işi bıraktığımı söyledim. Olayı aileme anlattım ve şikayetçi olduk. Olay bu şekilde oldu. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.
Poliste verdiği ifadenin doğru olduğunu, savcıya verdiği ifadenin ise yanlış olduğunu söyleyen genç kız, "Benim polisteki anlatımım doğrudur. Savcılıkta ifade vermeden önce ailem benim gazeteye çıkmamı istemiyordu. Bu nedenle farklı ifade vermiştim. Ancak doğru olan ifadem poliste verdiğim ve şimdi söylediğim ifademdir" şeklinde konuştu.
Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.