YEREL HABERLER - 17 Şubat 2014 Pazartesi 10:12

Omü'de Doktorlar Ve Hemşireler İçin Yoğun Bakım Kursları

A
A
A
Omü'de Doktorlar Ve Hemşireler İçin Yoğun Bakım Kursları

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Pembe ve Mavi Salon'da yapılan kursun başkanlığını ve düzenlemesini Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Meftun Ünsal ve İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Zuhal Karakurt yaptı.
Samsun ili ve çevre il ve ilçelerden yaklaşık 170 hemşire 40 doktorun yer aldığı organizasyonun açılış konuşmasını Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meftun Ünsal yaptı. Yoğun bir katılımın yaşandığı organizasyonda konuşan Prof. Dr. Ünsal, “Doktorlar ve Hemşireler İçin Yoğun Bakım Kurslarımızın ikincisinde yeniden sizlerle olmak bizleri mutlu etti. İlerleyen zamanlarda kurslarımıza devam edeceğiz. Yoğun bakım konusunda hekimlerin ve hemşirelerin günlük pratiklerine destek amacıyla düzenlediğimiz bu kurslarımızın sizlere faydalı olacağına inanıyoruz. Toplumun ihtiyacına göre ilerleyen zamanlarda değişik konulu kurslarımız devam edecektir. Katılımlarınız için tekrar sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Turgay Çelikel, İnvaziv Mekanik Ventilasyon Temel Modları, Prof. Dr. Zuhal Karakurt İnvaziv Mekanik Ventilasyonda Ayarlar, Alarmlar ve Ekipman, Prof. Dr. Aydın Çiledağ KOAH', ARDS'te İnvaziv Mekanik Ventilasyon (olgu eşliğinde) konularında katılımcıları bilgilendirirken; YBÜ'de hasta monitörizasyonu konusunda Hemşire Derya Şeker, Yoğun Bakımda Hatalar konusunu ise Prof. Dr. Turgay Çelikel anlattı. Doç.Dr.Zuhal Karakurt da Temel Mekanik Ventilasyon Ayarları, Dalgalar ve Alarmları konusunu anlattı.
Prof. Dr. Turgay Çelikel, Prof. Dr. Aydın Çiledağ, Doç. Dr. Zuhal Karakurt tarafından yoğun bakım ünitesi cihazlarının uygulamalı olarak hekim ve hemşirelere kullanımı anlatıldı. Kurs sonunda katılımcılara sertifikaları Prof. Dr. Meftun Ünsal tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Evinde ölü bulunan Pakistanlı kadının oğlu tutuklandı Antalya’da evinde ölü bulunan Pakistanlı kadının cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan oğlu, sevk edildiği mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Olay, dün saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı Ahsan Ali Qureshi (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesi alınan kadının oğlu gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. “Ben öldürmedim” Olayla ilgili soruşturma sürerken, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Ashfaq Ahmad Qureshi’nin oğlu Ahsan Ali Qureshi, ifadesinin ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sağlık kontrolüne getirildi. Qureshi, adliyeye sevk edileceği sırada gazetecilerin ‘Anneni neden öldürdün?’ sorusuna, "Annemi ben öldürmedim" cevabını verdi. Tutuklandı Adliyeye sevk edilen Ahsan Ali Qureshi, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.