YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 17:25

ÖĞRENCİLER SORDU, BURMA CEVAPLADI

A
A
A
ÖĞRENCİLER SORDU, BURMA CEVAPLADI

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kendisi ile kent yönetimi ve sorunları hakkında röportaj yapmak isteyen Fahrettin Ulusoy İlköğretim Okulu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerini kabul etti.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Proğramı Tasarım Bölümü 1.sınıf öğrencilerinin "Sunum Dersi" için, Fahrettin Ulusoy İlköğretim Okulu öğrencilerinin ise çıkaracakları okul dergisi için röportaj tekliflerini kabul eden Başkan Burma, tüm soruları büyük bir içtenlikle yanıtladı. Öğrencilerin gerek önceden hazırladıkları, gerekse röportaj anında akıllarına gelen soruları büyük bir samimiyet içerisinde yanıtlayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Sizlerin ilçemiz hakkında merak ettiklerinizi yanıtlamak, sizi aydınlatmak benim görevimdir. Bugüne kadar pek çok okuldan çeşitli vesilelerle gelen sizin gibi öğrenci kardeşlerimizle sohbet etme fırsatı buldum. Bu sayede kendimi, ilçemizi ve onu geliştirmek adına yaptıklarımızı daha geniş açıdan anlatma olanağı bulduğum gibi, ben de sizin fikirlerinizi alma, sorularınızdan değişik bakış açıları yakalama fırsatını yakalıyorum. Geleceğin teminatı olarak gördüğüm öğrencilerimizin görüşlerine büyük değer verdiğimi, önerilerinizi almaktan büyük memnuniyet duyduğumu bilmenizi isterim" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.