YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 21:12

Samsun'da “berkin Elvan” Eyleminde Olay Çıktı

A
A
A
Samsun'da “berkin Elvan” Eyleminde Olay Çıktı

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için Samsun'da düzenlenen eylemde taş ve sopalarla saldıran gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
Samsun'da Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında Berkin Elvan için eylem düzenlendi. Samsun Öğretmenevi önünde toplanan grup İstiklal Caddesi, Lise Caddesi ve Gazi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Samsun polisi, Cumhuriyet Meydanı 19 Mayıs Bulvarı Cumhuriyet Dış Kavşak'ta TOMA ve Çevik Kuvvet Polisleri ile yolu kesti. Eylemcilerin basın açıklaması yapıp eylemine son vermeleri istendi. Yürüyüşe katılan bazı sivil toplum örgütü üyeleri eylemin sona ermesini istedi. Ancak, eylemdeki gruplar polis barikatını aşmaya çalıştı. Polis, TOMA'dan anons yaparak, "Lütfen basın açıklaması yapıp ayrılın. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen mağdur olmamak için eylemcilerin arasından ayrılın" diye ikazda bulundu.
Ancak eylemciler, ellerinde kalkanlarla yolu kesen polise taş, sopa ve tekmelerle saldırdı. Polis uzun süre yine ikazda bulundu ve polise fiziki saldırıda bulunmalar taş ve sopalarla devam etti. Uzun süren ikazlara rağmen saldırılar devam edince polis, "Şeker, astım ve kalp hastası olanlar eylem alınandan ayrılsın" diye anons etti. Telsizle sık sık anons yapılarak polisin tahriklere kapılmamasını ve eylemcilere yönelik cop kullanmamaları istedi. Eylemciler de polislerin aleyhine sloganlar attı. İkazlara rağmen dağılmayan eylemcilere polis daha sonra müdahale etti. TOMA’lar tarafından biber gazlı su sıkılarak eylemciler dağıtılmaya çalışıldı. Polise bir süre direnen eylemcilerden bazıları gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Eylemciler, polisle kovalama sonucu sokak aralarına kaçarak dağıldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.