YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 11:51

Mmo’dan Sanayi Kazanları Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu

A
A
A
Mmo’dan Sanayi Kazanları Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi İş Sağlığı ve Güvenliği ve Oda Yönetmelikleri kapsamında “Sanayi Kazanları Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu” düzenledi.
11 kursiyerin katıldığı ve 3 gün devam edecek eğitimde Makine Mühendisi Ali Fehmi Keleşoğlu tarafından katılımcılara “Kazanların genel tanımı, yanma ve yakıtlar, kazan ve tesisatı, genleşme depoları, kondens tankları, periyodik bakımlar, emniyet sistemleri ve iş güvenliği” konu başlıklarında eğitim verildi.
Eğitimle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan Er, iş güvenliğinin sağlanması, hava kirliliğinin azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanmasında kazanların deneyimli ve ehliyetli kişilerce işletilmesinin gerekli olduğunu, güvenli kent güvenli yaşam için eğitimin öncelik taşıdığını, yaşanabilecek olan can ve mal kayıplarının önüne geçebilmenin ilk unsurunun eğitim olduğunu söyledi. Özkan Er, meslek alanları ile ilgili konularda sanayicilerin gereksinimi olan her kademedeki teknik personelin yetiştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarca işbirliği yaparak eğitimler planladıklarını ve eğitimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı kursiyerlere “Sanayi Kazanları Yardımcı Personel” sertifikası verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir