YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 12:01

GENÇ: "CANİK MODEL OLABİLİR"

A
A
A
GENÇ: "CANİK MODEL OLABİLİR"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik`in gelişiminin Samsun`a ve Türkiye`ye model olabileceğini söyledi.
Canik`in ticaret, eğitim ve kültür alanlarında öne çıktığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, planlı bir şekilde gelişen Canik`in diğer yerleşim yerleri için model alınması gerektiğini söyledi. Samsun`un en büyük eksikliğinin plansızlık olduğunu vurgulayan Genç, Canik`te bu sorunu çözdüklerine işaret etti.
BİRLİK OLMALIYIZ
Trabzon İli Köprübaşılılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ni ziyaret eden Başkan Osman Genç, Dernek Başkanı Dr. Alaaddin Balcı ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. Samsun`da yaşamayı kabul eden herkesin Samsunlu olduğunu belirten Genç, bu şehir için birlikte olunması gerektiğini ifade etti. Genç, "Samsun kültür mozaiği geniş bir şehir. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak düşünmeliyiz" dedi.
Canik`in son yıllardaki hızlı değişiminden de söz eden Başkan Osman Genç, "Canik`te planlı bir gelişme sağlıyoruz. Samsun`un genlerinde olan ticaret, eğitim ve kültürü yeniden ortaya çıkardık. Samsun`da maalesef plansızlık var. Ancak Canik planlı bir şekilde geleceğe doğru ilerliyor. Bunu Samsun geneline yaymalıyız. Samsun`u 17 ilçesiyle birlikte kalkındırmak istiyorsak, bu şehre kullanma kılavuzu şart. Canik`te uyguladığımız planlı gelişim Samsun`a, hatta Türkiye`ye model olabilir" diye konuştu.
Trabzon İli Köprübaşılılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Alaaddin Balcı da, Canik`teki hızlı gelişimi takdirle izlediklerini belirterek, Samsun`a yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Osman Genç`e teşekkür etti. Balcı, "Canik arka bahçe olmaktan çıkmış, adeta cazibe merkezi haline gelmiştir" ifadesini kullandı.
Başkan Genç, dernek üyelerine İlkçağdan Cumhuriyete Canik kitabını da hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İkinci el araç piyasasında geleneksel cam ilanları yeniden popülerlik kazandı İkinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk ve ilan sitelerindeki sınırlı gün verilen ilan hakları, araç sahiplerini geleneksel yöntemlere yönlendirdi. Aracını satmak isteyen birçok vatandaş, eski yöntem cam ilanları ile alıcı bulmaya çalışıyor. İstanbul’da birçok araç sahibi eski yönteme geri dönerek, araç özelliklerini kağıda yazıp araç camına yapıştırarak satışlarını gerçekleştiriyorlar. Bir süredir devam eden ikinci el araç piyasasındaki durgunluk ve etkileşimi düşük ilanlar vatandaşları alternatif yöntemlere itiyor. İlan sitelerinde bir aylık ücretsiz ilanların etkileşiminin düşük olması ve bir aydan sonraki dönemde artan ilan maliyetleri eski yöntemlerden biri olan ’cam ilanları’nın tekrar popülerlik kazanmasına neden oldu. Öte yandan, uygulama içinde algoritma tarafından ilanları daha görünür hale getiren sistemler de ücretli olarak sunuluyor. “Eski sisteme dönerek aracımın camına ilan yapıştırdım” Otomobilini araç camına ilan yapıştırarak satışa çıkardığını belirten Orhan Akkaya, “Araç satış sitelerinde araçlar sınırlı süre ile ücretsiz bir şekilde ilanda kalıyor. İkinci kez attığın zaman ise ücret ödüyorsun. O yüzden bende eski sisteme dönerek aracımın camına ilan yapıştırdım. Ayrıca sitelerde ilanı öne çıkartmak içinde ayrı bir ücret ödüyorsun. Araç camına ilan yapıştırarak daha fazla kişiye ulaşmış oluyorum. Normal sitelere göre aranma imkanı da fazla oluyor. Sitelerde görüntüleme ve aranma sayısı sınırlı oluyor. Trafikte giderken bile araç camındaki ilanı daha fazla kişi görüyor. Ben bu tarz ilanları yollarda da çok fazla görmeye başladım. Bunun nedeni de sitelerde olan fiyatlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “Araç satış sitelerindeki ücret nedeniyle aracımın camına ilan yapıştırdım” Yaklaşık 1,5 aydır aracını satmaya çalıştığını belirten Zafer Kıran, “İlk aracımı siteye koymuştum. Bir ay sonunda ikinci ay için site ücret talep etti. Bende bu yüzden eski sisteme dönerek aracımın camına ilan yapıştırdım. Bu şekilde arayan soran daha çok olmaya başladı. Ben yollarda da çok fazla görmeye başladım. İnsanlar bu şekilde aracı canlı görmüş oluyor ve ona göre numaradan arayabiliyorlar” şeklinde konuştu.
Mersin Boltaç: "Ne muhtarlarımızı mahcup edeceğiz ne de biz mahcup olacağız" Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, ne muhtarları vatandaşlara karşı mahcup edeceklerini ne de kendilerinin mahcup olacağını belirterek, muhtarlarla uyumlu bir hizmet süreci yaşayacaklarını söyledi. Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Muhtarlar Buluşması’ programına katılarak, Başkan Vahap Seçer ile birlikte muhtarlar ile buluştu. Boltaç, programda yaptığı konuşmada, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Tarsus’a değer katacaklarını ve uyumla, huzurla ve memnuniyetle çalışacaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesinin büyük imkânlarının bilincinde olduklarını kaydeden Boltaç, "Tarsuslu belediye başkanı olması da bizim için gurur kaynağı. Dolayısıyla her yerde söylüyorum, her yere eşit hizmet ama Tarsuslu olması sebebiyle Tarsus’u ayrı yere koyduğunu ben biliyorum. İnsanın doğduğu yer çok önemlidir. Tarsus’u hiç mahrum bırakmayacaktır, bizde her zaman büyükşehir belediyemizin arkasında durup elini güçlendireceğiz" dedi. Konuşmasının devamında muhtarlara seslenen Boltaç, "Uyumla, huzurla yol memnuniyete çıkar dedik. Uyumu huzuru sağlayacağız ve dolayısıyla muhtarlarım, ne sizi vatandaşlara mahcup edeceğiz ne de biz mahcup olacağız. 5 yıl boyunca hep birlikte iş birliği ile çalışacağız. Muhtarlarımıza bize yakın zamanda kısa bir müddet zaman tanımalarını söyledim. Yeni yapılanan bir belediyeyiz, şu an her şey iyi ilerliyor. Önümüzdeki süreçte de çok güzel birliktelik sağlayıp hizmetler yapacağız. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kıymetli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.