ASAYİŞ - 07 Ağustos 2025 Perşembe 15:27

Alaçam Spor Kulübü Derneği’ne 4 ayda ikinci kumar baskını

A
A
A
Alaçam Spor Kulübü Derneği’ne 4 ayda ikinci kumar baskını

Samsun’un Alaçam ilçesinde faaliyet gösteren Alaçam Spor Kulübü Derneği’ne bu yıl içinde iki kez kumar operasyonu düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda oyun pulu, iskambil kağıdı ve para ele geçirilirken, suçüstü yakalanan şahıslar hakkında işlem başlatıldı.


Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 Mart ve 27 Haziran tarihlerinde dernek lokaline baskın gerçekleştirdi. İlk baskın, Yenicami Mahallesi Uluçay Caddesi’ndeki dernek binasında yapıldı. Atakum Kaymakamlığı Dernekler Görevlisi Y.A. eşliğinde yapılan denetimde polis, içeriye cep telefonu kamerası açık şekilde girerek kayıt aldı. Masa etrafında bulunan Ö.N., S.K., F.Y. ve S.Ö.K. isimli şahısların iskambil oynadığı tespit edildi.


Masa üzerinde yapılan aramada; 52 adet iskambil kağıdı, 31 adet oyun pulu ile çeşitli renkte ve değerde pullar ile toplamda 1275 TL para ele geçirildi. S.Ö.K. tarafından cebine konulan 5 adet 200 TL, 1 adet 100 TL ve 2 adet 50 TL değerindeki para şahsın rızasıyla polise teslim edildi.


Oyun malzemeleri, "R.C." yazılı ahşap kutu ve paralar muhafaza altına alınırken, dernek mesul müdürü İ.T.U. ve 6’sı polis olmak üzere toplam 15 kişi tutanak imzaladı. Kamera kayıtlarına göre, baskın sırasında S.Ö.K.’nin masadaki parayı cebine koyduğu ve Ö.N.’nin elindeki pulları bıraktığı anlar görüntülere yansıdı.


İkinci baskın ise 27 Haziran’da Karşıyaka Mahallesi Selanik Caddesi’ndeki dernek lokaline yapıldı. A.F.E., S.İ., E.Ö., A.A., B.K., E.Y. ve Ö.S. isimli 7 şahsın masa etrafında iskambil oynadığı tespit edildi. Denetimde, mesul müdür İ.T.U. dernek binasının Alaçam Belediyesi’ne ait olduğunu, kira sözleşmesi yapılmadığı için adres değişikliği bildiriminde bulunulmadığını söyledi. Lokal yönergesi görünür şekilde yer almamış, üye ya da misafir kartları ise bulunmamıştı.


Dernek lokalinin girişinde "lokal" yazılı tabela olduğu ancak üye listesi ibraz edilmediği de tutanaklara geçti. Alaçam Kaymakamlığı görevlisi H.S. eşliğinde yapılan denetimde, şahısların iskambil oynadığı anlar video ile kayıt altına alındı.


Her iki adreste gerçekleştirilen denetimlere ilişkin tüm görüntü kayıtları ve materyaller, Alaçam Kaymakamlığı Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.


Alaçam Spor Kulübü, futbol ve bocce spor dallarında faaliyet gösteriyor.



Alaçam Spor Kulübü Derneği’ne 4 ayda ikinci kumar baskını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.
Ankara 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon: 67 şüpheli yakalandı, 42’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 7 ilde dolandırıcı, tefeci ve göçmen kaçakçısı 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını ve 42’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin; Denizli’de 30 ayrı iş yerinden organize şekilde hırsızlık yaptıkları, Yalova’da nitelikli dolandırıcılık suçunu organize şekilde yönettikleri, İzmir’de trafo ve enerji nakil kablosu hırsızlığı yaptıkları, Iğdır’da göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri ve Muğla’da tefecilik yaptıkları, Tekirdağ ve Şanlıurfa’da terör örgütüyle bağlantıları olduklarını söyleyip para talep ederek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlar ile hesaplarında son 5 yıl içerisinde 251 Milyon Türk lirası hesap hareketi bulunan 67 şüpheliyi yakalandı. 42’si tutuklandı. 23’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 2 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ile muhtelif miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildi.
Erzincan Erzincan’da soğuk hava nedeniyle sürüler yayladan indirildi Erzincan’da yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan sürüleri donma tehlikesi nedeniyle merkeze ve köylere taşındı. İlkbahar aylarından itibaren yaylalarda kalan küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte daha güvenli alanlara çekildi. Üreticiler, kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle sürülerini Erzincan merkez ve çevre köylere indirerek ahırlara aldı. Kış boyunca hayvanların yem, saman ve arpa ile besleneceği öğrenildi. Üreticilerden İlhan Koyun, nisan ayı sonunda koyunlarını yaylaya çıkardıklarını belirterek, "Aylarca yaylada kaldık, süt ve peynir üretimi yaptık. Aralık ayının sonlarına doğru havalar sertleşince geri dönmek zorunda kaldık. Kış aylarında yem ve saman temini bizim için en büyük sıkıntı" dedi. Tulum peyniri üreticisi Özkan Beydili ise bahar aylarında çıktıkları yaylalarda aralık ayına kadar kaldıklarını ifade ederek, soğuk havanın etkisini artırmasıyla köylerine dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Beydili, hayvancılığın büyük emek ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Üretici Ferdi Kaya da ilkbaharda yaylaya çıkarılan koyunların yaz boyunca otlatıldığını ve peynir üretimi yapıldığını belirterek, "Hava şartları sertleşince dönüş hazırlıklarına başladık. Hayvanlar ilkbahara kadar yem ve arpa ile beslenecek" diye konuştu. Erzincan’da her yıl kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu dönüş, bölgedeki küçükbaş hayvancılığın doğayla iç içe süren zorlu üretim sürecini bir kez daha gözler önüne serdi.