EKONOMİ - 28 Mart 2025 Cuma 16:22

Atakum zabıtasından gıda denetimi

A
A
A
Atakum zabıtasından gıda denetimi

Samsun’un Atakum Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi kent sınırları içerisindeki market ve fırınlarda denetim gerçekleştirdi.


Ekipler, et ve süt ürünlerinin yanı sıra bayram öncesi vatandaşların en çok rağbet gösterdiği şeker, lokum ve tatlı gibi ürünlerin fiyatlarını, son tüketim tarihlerini ve gramajlarını kontrol etti. Ürünler hassas tartılarda tartıldı, reyon kasa fiyatı karşılaştırılması yapıldı. Paketlerin son kullanma tarihleri titizlikle incelendi. Fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmek için yapılan denetimlerde, kurallara uymayan işletmeler hakkında tutanak tutuldu.


Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, denetimlere ara vermeden devam edileceğini belirterek, "Ramazan Bayramı öncesi, muhtemel suistimallerin önüne geçmek için ekiplerimiz denetim gerçekleştirdi. Özellikle bugünlerde yoğun talep gören ürünlerin, fahiş fiyatla satılıp satılmadığı kontrol ettiler. Alışveriş yaparken, bilhassa ürünlerin son kullanım tarihlerinin ve fiyatlarının dikkatlice kontrol edilmesini rica ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve güzel bir bayram geçirmesini diliyorum" dedi.



Atakum zabıtasından gıda denetimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.