KÜLTÜR SANAT - 22 Nisan 2025 Salı 16:48

Bafra Geleneksel Çocuk Şenliği

A
A
A
Bafra Geleneksel Çocuk Şenliği

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Bafra ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı düzenlenen "Geleneksel Çocuk Şenliği", renkli görüntülere sahne oldu.


Bafra’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Asırlık Büyük Park’ta Hasan Çakın Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Uygulama Anaokulu tarafından Geleneksel Çocuk Şenliği düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğin açılışında konuşan çocuk gelişimi eğitimi öğretmeni Nurten Debreli, "Çocuklar, yarınlarımızın en masum yüzü. Ebeveynler ve öğretmenler olarak hepimizin ortak hayali, onlar için güzel bir gelecek armağan etmek" dedi.


Geleneksel olarak devam ettirdikleri çocuk şenliğinin mutluğunu yaşadıklarının altını çizen Müdür Yıldıray Baş, "Çocuk gelişimi alanı öğretmen ve öğrencilerimizin kurmuş oldukları atölyelerde anaokulu öğrencilerimizin eğlenceli vakit geçirmesini sağlamış olduk. Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Çocuk şenliğimizi hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından şenlik açılış kurdelesi Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Değermenci, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra İlçe Mal Müdürü Arife Çamurcu ile protokol üyelerinin katılımı ile kesildi.


Program, çocuk zumbası dans gösterisi, neşeli balonlar, mini golf oyunu, kaşıkla top taşıma, sepete top atma, renkli hayal dünyam, kinetik kum, hedef palyaço, dönme dolap ve dart etkinliklerinin yapılması ile sona erdi.



Bafra Geleneksel Çocuk Şenliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te halk sağlığını tehdit eden 600 kilo cips ele geçirildi Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerinin merdiven altı bir işletmeye yönelik denetimlerinde hijyen kurallarının hiçe sayıldığı şok görüntüler ortaya çıktı, halk sağlığını tehdit eden 600 kilo cips ele geçirildi. Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimler çerçevesinde Tarım Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin katılımıyla bir iş yerine baskın yapıldı. İş yerinde gerçekleştirilen denetim sonucunda halk sağlığını tehdit ettiği belirlenen 600 kilogram patates cipsine el konuldu. Ürünlerin, gerekli incelemelerin ardından imha edilmek üzere muhafaza altına alındığı bildirildi. Denetimler sırasında ürünlerin hijyen standartları ve mevzuata uygunluğu detaylı şekilde incelendi. Mevzuata aykırı durumların tespit edildiği işletme hakkında ise yasal işlem başlatıldı. "Denetimlerimiz aralıksız sürecek" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Şahinbey’de vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz. Market, kasap, restoran, hangi işletme olursa olsun, kurallara uymayanlara gerekli işlemleri uygulamaya devam ediyoruz. Denetimlerimiz aralıksız sürecek" ifadelerini kullandı.
Karaman Karaman’da 4 kişiyi silahla vuran zanlı tutuklandı Karaman’da baba ve 3 oğluna sokak ortasında kurşun yağdıran ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın zanlı tutuklandı. Olay, dün saat 11.30 sıralarında Kirişçi Mahallesi 49. Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, aralarında alacak verecek meselesi bulunduğu öğrenilen M.K., sokak ortasında karşılaştığı baba M.Ş. (69) ve oğulları K.Ş. (39), H.A.Ş. (27) ve Yunus Emre Şahin (31) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.K, arabasının bagajından aldığı tabancayla baba ve 3 oğluna sokak ortasında kurşun yağdırdı. Zanlı M.K. daha sonra olay yerinden kaçarken, yaralanan baba ve 3 oğlu ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Yunus Emre Şahin (31), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Tutuklandı Olaydan sonra yaya olarak kaçan katil zanlısı M.K. ile oğlu C.K (20), polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Larende Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı baba ve oğlu Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından polisin geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye arka kapıdan alınan katil zanlısı baba çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, oğlu ise mahkemece serbest bırakıldı. Babası ve kardeşleriyle birlikte uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Şahin, katil zanlısı adliyeye çıkarıldığı sırada toprağa verildi. Şahin için Ahmet Yesevi Camisinde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Namaza Şahin’in ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yunus Emre Şahin, Hamidiye Mahallesi’ndeki şehir mezarlığında dualarla defnedildi. Silahlı saldırıda yaralanan baba M.Ş. ve diğer oğlu K.Ş. ile H.A.Ş.’nin hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.