EĞİTİM - 12 Haziran 2025 Perşembe 09:32

Bafra MTAL’de 50 yıllık gurur

A
A
A
Bafra MTAL’de 50 yıllık gurur

Samsun Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yarım asırlık eğitim yolculuğunu taçlandırdığı "50. Yıl Mezunlar Günü Buluşması" ile geçmişe anlamlı bir yolculuk yaptı. Yıllar sonra okullarına dönen mezunlar, hem eski dostluklarını tazeledi hem de anılarını yeniden yaşama fırsatı buldu.


Etkinlik, okulun bahçesinde coşkulu bir atmosferle başladı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakkı Kubilay Ural, okulun 50 yıllık serüvenine değinerek, mezunların iş ve toplum hayatındaki başarılarının bu birlikteliğin kıymetini artırdığını vurguladı.


Etkinliğe yalnızca Bafra’dan değil, Samsun dışından da pek çok mezun katılım gösterdi. Kimileri yıllar sonra okul koridorlarında dolaşmanın heyecanını yaşarken, kimileri eski sıralarında oturarak öğrencilik yıllarına kısa bir yolculuk yaptı.


Program kapsamında okulun farklı bölümleri de aktif şekilde yer aldı. Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi alanı öğrencilerinin atölyelerde ürettiği çekiç, şamdan ve fındık kıracağı gibi ürünler, yapılan çekilişle katılımcılara hediye edildi. Bu anlamlı jest, hem öğrencilere motivasyon kaynağı oldu hem de mezunlara okulun gelişimini yakından görme imkânı sundu.


Büyük ilgi gören Eski Mezun Fotoğraf Sergisi, ziyaretçileri geçmişe götürdü. Yıllar öncesine ait karelerde kendilerini ve arkadaşlarını gören mezunlar, duygusal anlar yaşadı.


Mezunların sahnede anılarını paylaştığı dakikaların ardından, içlerinde sanatçı olan katılımcılar sahneye çıkarak bir müzik şöleni sundu.



Bafra MTAL’de 50 yıllık gurur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonları: 25 tutuklama Kendilerini polis ve savcı olarak dolandırıcılık yapan çeteye yönelik Ankara merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı, 25’i tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Dolandırıcılık ve Sahtecilik Bürosu koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik geniş çaplı çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin dolandırıcılık eylemlerini örgütlü, planlı ve görev paylaşımı içinde gerçekleştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin; mağdurlarda panik oluştururarak para ve altınlarını aldıkları ve yakalanmamak amacıyla şapka ve maske takarak kılık değiştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin bazı mağdurları banka hesaplarına para yatırmaya yönlendirdikleri, yatırılan paraların kısa süre içerisinde çekilerek şüphelilerin kontrolüne geçirildiği tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda 16 Aralık tarihinde Ankara merkezli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Samsun, Tokat, Şanlıurfa, Adana ve Elazığ illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 28 şüphelinin tamamı yakalandı. Yakalanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, 28 şüpheliden 25’i tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.