EKONOMİ - 02 Aralık 2025 Salı 20:52

Bafra Sera OSB’de bin 500 kişilik istihdam hedefi

A
A
A
Bafra Sera OSB’de  bin 500 kişilik istihdam hedefi

SAMSUN(İHA) – Samsun Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’nde(OSB) modern seralarda topraksız tarımla üretim artarken, kadınların ağırlıkta olduğu yaklaşık bin 500 kişilik istihdamın bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.


Samsun Valiliği, Kızılırmak’ın bereketiyle şekillenen Bafra Ovası’nda kurulan Samsun Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’nin, tarımsal üretim, ihracat ve istihdam açısından bölgeye önemli katkılar sunduğunu açıkladı. Modern seralarda topraksız tarım yöntemiyle yapılan üretim, kadın istihdamını artırırken milli ekonomiye de yüksek katma değer sağlıyor. Samsun’a 47 kilometre mesafede bulunan Sera Organize Tarım Bölgesi; havalimanına 60 kilometre, demiryoluna 45 kilometre ve Samsun Limanı’na 45 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Toplam 1 milyon 194 bin metrekare alana sahip bölgenin 800 bin metrekaresi bitkisel üretim, 60 bin metrekaresi ise tarımsal sanayi alanı olarak planlandı.



Yatırımcılara hazır altyapı imkânı


Bölgede yatırımcılara yağmur suyu, atık su, içme-kullanma suyu, yol, kaldırım, aydınlatma, doğalgaz, telekomünikasyon, fiber internet ve modern paket arıtma tesisi gibi tüm altyapı hizmetleri tamamlanmış şekilde yer tahsisi gerçekleştirildi. Doluluk oranı yüzde 85’e ulaşan bölgede toplam 16 firmaya tahsis yapıldı.



İhracata başlandı, bin 500 kişiye istihdam sağlanacak


Sera bölgesinde 5 firma faaliyete geçerken, 5 firmanın sera inşaat çalışmaları devam ediyor. Üretime başlayan ilk firmalar Almanya, Polonya ve Rusya’ya ihracata başladı. Tüm tesislerin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle bölgede yaklaşık 1.500 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Sera Organize Tarım Bölgesi’nde ağırlıklı olarak kadın istihdamı sağlanıyor.



Eğitim, Ar-Ge ve sosyal destek projeleri


Bölgedeki çalışanlar için Bafra Sera OTB Anaokulu ve Kreş Projesinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Ayrıca proje süreci devam eden Ar-Ge serasıyla Bafra Dedeli Tarım Meslek Lisesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine staj imkânı oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda firmaların ihtiyaç duyduğu kalifiye personelin yetiştirilmesi planlanıyor. Samsun Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’nin yenilenebilir enerji kaynakları, Sıfır Atık ve Yeşil OSB kriterlerine uygun biçimde yürütülen çalışmalarla tamamen entegre bir organize tarım bölgesi olma yolunda ilerlediği kaydedildi.



Bafra Sera OSB’de  bin 500 kişilik istihdam hedefi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcısı Bülent Erdem görevden alındı ve yerine İsmail Aydın atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Musa Eker getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığında ise Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğüne Halil İbrahim Azal, Muhasebat Genel Müdür Yardımcılığına Bedriye Bilgici Koçdemir ve Onur Güneş, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına Osman Kılınçel, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına Mesut Türkay ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Koca atandı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil Yanık getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Alper Avluk atandı. Milli Eğitim Bakanlığında ise Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir görevden alındı. Ayrıca karar ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 6’ncı Bölge Müdürü Celal Tokalak ve 9’uncu Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı görevden alındı. Helal Akreditasyon Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine ise Hakkı Karabörklü atandı.