ÇEVRE - 01 Aralık 2025 Pazartesi 12:55

Batı ve Doğu Çevre Yolu ile Samsun’da trafik rahatlayacak

A
A
A
Batı ve Doğu Çevre Yolu ile Samsun’da trafik rahatlayacak

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, Batı ve Doğu Çevre Yolu’nun transit araçları şehir içi trafikten uzaklaştırarak kenti içi trafiğini rahatlatacağını söyledi. Doğan ayrıca, yapımına başlanan 15 milyar TL maliyetli Batı Çevre Yolu’nun tamamlanması ile günlük 10 bin aracın kente girmeden güzergahına devam edeceğini açıkladı.


Başkan Halit Doğan, şehrin ulaşım plan ve projeleri hakkında AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nda detaylı sunum gerçekleştirdi. Batı Çevre Yolu, Doğu Çevre Yolu ve kendi üretim tesisleri hakkında bilgiler veren Doğan, 16 kilometre uzunluğundaki Batı Çevre Yolu sayesinde günlük 10 bin aracın şehir trafiğinden çekileceğini, yılda 1,5 milyon araç/saatlik zaman tasarrufu sağlanacağını ve aynı zamanda proje tamamlandığında, Çarşamba-Bafra, 19 Mayıs-Tekkeköy ve Havalimanı-Bafra arası ulaşım sürelerinin yarı yarıya azalacağını vurguladı.



"Batı Çevre Yolu ile günlük 10 bin araç şehir içi trafiğinden deplase olacak"


Batı Çevre Yolu’nun yapımına başlandığını ifade eden Başkan Halit Doğan, "Batı Çevre Yolu başladı. 19 Mayıs ile Atakum ilçelerimizin kesiştiği noktadan batıdan gelen ve giden trafiğin şehrin güney tarafına biraz daha alarak yaklaşık 10 bin aracın günlük şehir içi trafiğinden deplase edildiği bir hizmet olacak. Toplam maliyeti 12 milyar TL. Yaklaşık 2 milyar TL’lik de bir kamulaştırma maliyeti var. Kamulaştırma işlemini Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Başlayan projemizi bu dönem içerisinde bitirmeyi öngörüyoruz" dedi.



"Doğu Çevre Yolu’nu hayata geçirmek için proje çalışmaları başladı"


Doğu Çevre Yolu yapımı için proje çalışmalarına başladıklarını dile getiren Başkan Doğan, "Samsun’un gelecek yıllara ilişkin bir ulaşım projeksiyonu ortaya koymamız gerektiğini düşünerek bir çalışma yapıyoruz. Doğuya da bir çevre yolu ihtiyacımız var. Sarp’a kadar giden yaklaşık 40 bin araç var. Samsun şehir içi trafiğinden Trabzon ve gümrüğe kadar giden on binlerce araç var. Buradaki araçların birçoğu kamyon ve otobüs trafiği. Bunların birçoğunu da şehir içi trafiğinden alarak inşallah Doğu Çevre Yolu’nu da hayata geçirmek üzerine proje çalışmalarına başlandı" diye konuştu.



"Üretim tesislerimiz ile 1 milyar 408 milyon TL’lik katkı sağladık"


İhale yerine kendi tesislerinde ürettikleri taş, yol malzemeleri gibi ürünler ile toplamda 1 milyar 408 milyon TL’lik katkıyı belediye bütçesine sağladıklarını vurgulayan Doğan, ayrıca şunları söyledi:


"Kendimize yeten bir belediyeyiz. Doğal taş üretim atölyelerimizden hasır-çelik fabrikamıza, asfalt üretiminden kendi ürettiğimiz yol alt dolgu malzemesine, beton santrallerimizden diğer üretim mekanizmalarımıza kadar geçen yılki SASKİ ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işlerine 1 milyar 408 milyon TL’lik katkı sağlamış olduk. 2026 yatırım bütçemiz yüzde 50,2. Bu kendi ürettiklerimiz yatırım bütçesinde görünmüyor. Sadece ihaleli işler görünüyor. Bu kendi ürettiğimiz ürünleri de kattığımızda yaklaşık yüzde 65’lik bir yatırım bütçesiyle hizmet veriyoruz."



Batı ve Doğu Çevre Yolu ile Samsun’da trafik rahatlayacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gençlerbirliği’nden hakem kararlarına tepki: "Haksızlığa uğradık" Natura Dünyası Gençlerbirliği Başkan Vekili Adnan Duman, Beşiktaş maçının henüz başında verilen kırmızı kartın karşılaşmanın dengesini değiştirdiğini belirterek hakem kararlarına tepki gösterdi. Duman, Türk futbolunda adalet duygusunun korunması gerektiğini vurgulayarak kulübün haklarını daha güçlü şekilde savunacaklarını ifade etti. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında sahasında Beşiktaş’a 2-0 mağlup olan Natura Dünyası Gençlerbirliği’nde Başkan Vekili Adnan Duman, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada hakem kararlarına tepki gösterdi. Maçın henüz başında verilen kırmızı kartın karşılaşmanın dengesini değiştirdiğini belirten Duman, geçen hafta rakip takımın haksızlığa uğradığı yönündeki iddialarla oluşturulan atmosferin bu hafta Ankara’da telafi edilmek istendiğini düşündüklerini ifade etti. Duman, zor şartlara rağmen sahada büyük bir mücadele ortaya koyan futbolcuları tebrik ederek, "Oyuncularımız formanın hakkını vermek için son düdüğe kadar mücadele etti. Hepsini yürekten kutluyoruz" dedi. Türk futbolunda adalet duygusunun korunması gerektiğini vurgulayan Duman, hakem kararlarının daha dikkatli ve hassas şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 103 yıllık köklü bir Ankara kulübü olan Gençlerbirliği’nin tartışmalı kararların gölgesinde bırakılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Duman, "Cumhuriyetle yaşıt bu büyük kulübün emeği sahadaki adil yönetimle korunmalıdır. Türk futbolu adaletle büyür, adaletle güçlenir. Adaletin zedelendiği yerde sporun ruhu da zarar görür" ifadelerini kullandı. Gençlerbirliği’nin her şartta mücadele etmeye devam edeceğini anlatan Duman, kulübün haklarını bundan sonra daha güçlü ve kararlı şekilde savunacaklarını sözlerine ekledi.
Samsun Fuat Çapa: "Bu sene 13-14 puanımız yok oldu" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, bu sene birçok maçta haksız puan kayıpları yaşadıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Samsunspor, sahasında Kayserispor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, açıklamalarda bulundu. İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Fuat Çapa, "İlk devre oyun olarak gayet iyiydi. Girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı. Golden sonra tutku, coşku bizim adımıza sevindiriciydi. 2-0 olsaydı bizim adımıza daha iyi olacaktı. Ne Var’ın müdahale etmesi ne hakemin orada penaltı pozisyonunu es geçmesi anlaşılır gibi değil. Bizde bu sene bu tür olaylar biraz fazla oluyor. İkinci devrede talihsiz bir gol yedik. Rakibin attığı şut dönüşü top Borevkovic’in ayağına çarptı. Ondan sonra kısa süreçte biraz açıkçası inisiyatifi bıraktık. İkinci devrede bizim beklemediğimiz veya son haftalarda alışık olmadığımız bir Samsunspor gördük sahada. Oyundan mutlu olduğumu söyleyemem maalesef. 2-1’den sonra yakalamış olduğumuz pozisyonlar var daha iyi değerlendirilebilirdi. Ama maalesef değerlendiremedik. Yine ikinci devrede ofsayt pozisyonu veriyor hakem. Bize göre ofsayt değil, penaltı olması gerekiyor. Ofsayt veriyorsan neden 18 içerisinde ya da 18 çevresinde ofsayttı kullandırıyorsun? Orta sahadan kullandır. Yani burada tamamen bir tutarsızlık var, çok net bir şekilde. Üzücü açıkçası" dedi. Bu sene haksız puan kayıpları yaşadıklarını da vurgulayan Çapa, "Oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Ama bunu geliştirirken zaman zaman elimizde olmayan kararlar engel oluyor. Bu sene gerçekten kaba bir hesap yaptığımızda 13–14 puanımızın yok olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Antep’te başlayıp içeride oynadığımız Fenerbahçe karşılaşması, deplasmanda oynadığımız Galatasaray karşılaşması, tekrar içeride oynadığımız Antep karşılaşması gibi maçlar var. Yani üzücü. Çünkü bunlar çok ciddi puanlar. Eğer bunları yaşamamış olsaydık şu anda hedef olarak bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik. Ama yapacak bir şey yok. Elimizden geldiği kadar sahada, sportmence mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. Olivier Ntcham’ın maçın başında sakatlanarak oyundan çıkmasını da değerlendiren Çapa, "Kendisi bir şey hissettiğini söyledi. Yarın MR çekilecek, tam olarak ne olduğu belli olacak. Kendisi yırtık olmadığını, sadece çekme hissettiğini söyledi. Umarım ciddi bir durum yoktur" şeklinde konuştu.