- 01 Mart 2023 Çarşamba 11:44

Canik’ten afet bölgesine konteyner desteği

A
A
A
Canik’ten afet bölgesine konteyner desteği

Samsun Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Birlikte Çatı Olalım" konteyner kampanyasında toplanan 597 bin 570 TL depremzedeler için bağışlandı.

Samsun Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Birlikte Çatı Olalım" konteyner kampanyasında toplanan 597 bin 570 TL depremzedeler için bağışlandı.


6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından başlatılan "Birlikte Çatı Olalım" konteyner kampanyasına Samsun’da Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, öğretmen, öğrenci, personel, veli ve hayırseverlerin destekleriyle toplanan yardımlar 597 bin 570 TL’ye ulaştı.


Konteyner kampanyasına katılan herkes adına verilen destekten memnuniyetini belirten Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizin etkilendiği asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ilk anından itibaren devletimiz ve milletimiz seferber olmuş, yaraların sarılması için olağanüstü bir mücadele başlatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımız da Bakanımız Mahmut Özer başta olmak üzere bütün birimleri ile bütün kurumlarıyla gerek sahada gerek lojistik alanlarda her türlü fedakârlığı yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Samsun Valiliğimiz, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Samsun İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda anlık ihtiyaca göre her türlü malzeme ve insan gücünü tedarik yoluna gitmiştir. Özelde ise Canik Kaymakamlığı, Canik Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, kurumlar, sivil toplum kuruluşları da büyük bir özveriyle yardım ve destek konusunda sahada olması gereken yerde önemli bir vazife üstlenmiştir. Bu bağlamda ayni yardımların yanında milli eğitim ailesi olarak öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, yöneticilerimizin, milli eğitim çalışanlarımızın katkılarıyla bölgedeki en önemli ihtiyaçlardan biri olan geçici barınma sorununa bir nebze de olsa katkı sunmak amacıyla başlatılan kampanyaya bütün Canik Milli Eğitim ailesi yürekten sahip çıkmış ve 597 bin 570 TL toplanarak Kahramanmaraş bölgesinde konteyner alınması amacıyla AFAD hesabına yatırılmıştır. Bu sürece destek veren ve katkı sağlayan bütün yönetici, öğretmen, öğrenci, veli ve milli eğitim çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Yaralar tamamen sarılana ve ihtiyaç kalmayana dek Canik İlçe Milli Eğitim ailesi olarak her türlü aynî ve nakdi yardım konusunda çalışmalarımızı sürdürecek ve deprem bölgesindeki afetzede kardeşlerimize gerekse bölgemizde misafir ettiğimiz, okullarımızda öğrenci olarak misafir ettiğimiz afetzede evlatlarımıza karşı sorumluluk içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de 18 engelli vatandaş askerlik sevinci yaşadı Niğde’de 18 engelli vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin engelli vatandaşlar için başlattığı ’Temsili Askerlik’ uygulaması çerçevesinde 1 günlüğüne asker oldu. Niğde İl Jandarma Komutanlığında sembolik askerlik eğitimi tamamlayan 18 genç için yemin töreni düzenlendi. Düzenlenen törende konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, Türk milletinin öne çıkan en önemli özelliğinin asker olmak olduğunu söyledi. Vali Çelik, "Şairin dediği gibi, ’bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’. Her milletin öne çıkan özelliği vardır, Türk milletinin de öne çıkan en büyük özelliği asker olmasıdır. Her Türk, doğuştan asker doğar. Toplum olarak en önemli görevimiz, engelli olan vatandaşlarımızı toplumsal hayatın içerisine katmak, onların yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Engelli olmak bizlerin elinde olan bir şey değil, her sağlıklı birey birer engelli adayıdır. Sizler, az önce ettiğiniz yeminle şanlı tarihimizin her sayfasında kahramanlık destanları yazan yüce Türk milletinin gözbebeği kahraman ordumuzun birer mensubu oldunuz. Hepiniz çakı gibi, aslan gibi askerler oldunuz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar ise yaptığı konuşmada, "Askerlik yemini ve üniforma ile bizlerin gözünde tam bir asker oldunuz. Şanlı jandarmanın şerefli neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluyuz" ifadelerine yer verdi. Engelli askerler adına konuşma yapan Ferhat Akkoç ise asker olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından yemin eden askere terhis belgesi verildi. Törene; Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Samsun Basın biriminden temizliğe gönderilen gazeteci, mücadelesine destek istedi Samsun’da yıllardır çalıştığı belediyenin basın biriminden aynı partiden başka bir yönetime geçmesinin ardından ‘temizlik görevine’ verilen gazeteci, mücadelesine destek istedi. Yıllarca gazetecilik görevini sürdüren, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartı sahibi Gazeteci Zerrin Somuncu, 2019 yılından bu yana gazeteci unvanıyla çalıştığı Atakum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınarak temizlik görevlisi olarak görevlendirildi. Temizlik görevlisi olarak yeni görevine başlayan Somuncu, yaşadığı durumu anlatarak destek istedi. Yaşadığı durumun büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen gazeteci Zerrin Somuncu, “Görevim tebliğ edildiğinde görev yerime gittim ve benimle düğün salonu müdürü olarak tanıştırılan amirimden yeni görevlerimi ‘Hep pırıl pırıl olmalı’ uyarısıyla sözlü olarak aldım ve ardından yeni görevimi yapmaya başladım. Konunun haksızlığının farkında olan belediye bürokratlarının ve bağlı bulunduğum meslek örgütlerinin çabalarına rağmen, başkanlık makamı ile haksızlığın düzeltilmesi konusundaki günlerce süren olumlu iletişimler maalesef sonuçsuz kaldı. Ekibimizdeki fotoğrafçı arkadaşımız Fen İşleri Müdürlüğü’nde taş parke döşeme görevine, kameraman arkadaşımız da Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde sokak süpürgecisi görevine sürüldü. Her 2 mesai arkadaşım da tıpkı benim gibi işlerini kaybetmemek için yeni görevlerine başladı. Görevlendirilmelerden önce ise ekibimizden 3 kişinin de işine son verildi” dedi. Haksızlığa uğradığını belirten Somuncu, “Bu süreçteki tüm toplantı taleplerim sonuçsuz kaldı. ‘Öğleden sonra geleceğiz’, ‘Yarın geleceğiz’ denilerek toplantı süreci uzatıldı ve o toplantı hiç yapılmadı. Birim müdürümüzle birebir görüşmemiz engellendi. Suç isnat edildi ve ‘oturtulduğumuz’ odanın önünde ‘oturması’ için görevlendirilen iki personel tarafından gerek sözlü gerekse jest ve mimiklerle baskı yapıldı. Halka hizmet vermekle sorumlu kurumların yapısına ve işlevselliğine ağır zarar veren ‘sürgün zihniyeti’nin son icraatının dimdik karşısında duruyor, mücadelemde yanımda olmanızı diliyorum” diye konuştu.